Un pla de comunicació aproxima sanitaris i malalts en xarxes socials

L’ontinyentina Paula Robles Cepero, alumna del Campus de Gandia, ha defensat recentment el seu treball final de grau, amb el qual es converteix en graduada, i pel qual va obtindre la màxima puntuació, una matrícula d’honor, atorgada pel tribunal encarregat de la seua avaluació. El seu treball abordava la implementació d’un pla de comunicació per als centres de salut de la capital de la Vall d’Albaida (El Barranquet, Sant Rafael i Av. d’Albaida), per als quals va posar en funcionament les xarxes socials amb les quals es buscava una major comunicació entre els sanitaris i la població.

El treball consta d’una part teòrica, en la qual fonamenta aquelles accions que es disposa a posar en funcionament, i una part d’anàlisi i exposició del cas pràctic, en el qual relata totes aquelles accions que s’han portat a la pràctica i assenyala els principals aspectes del pla de comunicació per als centres d’atenció primària i comunitària de la ciutat. L’obertura dels perfils en les principals xarxes socials (Instagram, Facebook i Twitter), el disseny gràfic utilitzat en les diferents comunicacions, l’ús de materials de vídeo que altres estudiants havies gravat prèviament, recomanacions i notificacions sanitàries són alguns dels continguts del pla de comunicació proposat.

El tribunal, compost per tres professors del Grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat Politècnica de València van atorgar a l’estudiant la màxima puntuació i van assenyalar que els va semblar una iniciativa de gran utilitat l’obertura d’aquests canals de comunicació, que han de fer l’esforç de mantindre una vegada acabada l’etapa formativa de Paula Robles.

El treball ha estat dirigit pel professor de la Universitat Politècnica de València, Raúl Terol, i cotutoritzat de manera externa per la metgessa d’atenció primària, Sara Vicente. Tots dos han dirigit les diferents accions comunicatives amb les quals les dues institucions treballen aquests anys anteriors.