Detingut un metge acusat d’un presumpte d’abús sexual en l’hospital d’Ontinyent

La Policia Nacional ha detingut a l’Hospital d’Ontinyent a un metge acusat d’un presumpte delicte d’abús sexual. Així ho ha confirmat el mateix cos a aquest periòdic. Segons testimonis, els agents s’haurien personat en més d’una ocasió en el centre hospitalari intentant localitzar a aquest home, cirurgià de professió. Finalment, seria el dijous quan la Policia Nacional efectuava la detenció en les mateixes instal·lacions.

Tal com ha confirmat la Policia, els fets pels quals es procedeix a la detenció s’haurien produït el passat 10 de maig. En principi seria l’única denúncia, confirmada, que posaria el focus en aquest metge. Des de la Conselleria de Sanitat han confirmat també el fet i han assegurat haver complert amb el protocol establert. Un protocol del qual no han donat més detalls, afegint que ni tan sols podien confirmar que els fets pels quals es detenia a aquesta persona s’hagueren produït en el mateix hospital.

En canvi, fonts de la direcció de l’Hospital d’Ontinyent sí que declaren que “evidentment” es va posar en marxa el protocol d’actuació, del qual l’única cosa que han detallat és la “comunicació immediata a la Conselleria de Sanitat”. Una afirmació que sosté que el presumpte abús sexual sí que es va produir en aquesta instal·lació sanitària. No ha transcendit si es tractaria d’un abús fet a una altra persona treballadora de l’hospital o pacient. Des de la Policia Nacional han informat que la recerca continua en marxa. Una vegada completada aquesta, seran les forces de seguretat les que decidiran si el detingut ha de passar a disposició judicial o quedar en llibertat fins que l’autoritat judicial el cride a declarar com investigat.

En un any s’han produït dues detencions per fets similars

Desgraciadament, no és la primera vegada que l’Hospital d’Ontinyent s’ha d’enfrontar a l’acusació d’abús sexual per part d’algun dels seus treballadors. Fa just un any, el maig de 2021, el jutjat enviava a presó provisional a un zelador, treballador de l’Hospital d’Ontinyent, per abusar presumptament d’una menor. En aquesta ocasió els agents de la Policia Nacional explicaven que el suposat delicte s’hauria produït mentre la jove es trobava baix els efectes de l’anestèsia, després de ser intervinguda quirúrgicament. Era una infermera qui afirmava haver sorprés el zelador en l’acte i donava la veu d’alarma.

Fa un any, des del Departament de Salut Xàtiva- Ontinyent (DSXO), es va afirmar també haver activat “el protocol estipulat”, donant molts més detalls que en aquesta ocasió, i assegurant “prestar l’atenció necessària tant a la víctima com a la seua família”. També afirmaven haver posat “en coneixement de l’ocorregut a tots els treballadors i treballadores de l’Hospital d’Ontinyent, tractant el succeït de manera rigorosa per a garantir la seguretat, la tranquil·litat i benestar de tots els usuaris i usuàries”. El desagradable episodi va acabar amb la mare de la menor en televisió (Espejo Público, d’Antena 3) denunciant l’actuació i el tracte de la direcció de l’hospital.

Ara, una altra acusació d’abús sexual esquitxa al personal sanitari d’Ontinyent, i ja no pilla sense experiència a la direcció del centre. Aquest periòdic ha intentat que tant des del DSXO com des de la Conselleria es detallés en què ha consistit aquest protocol d’actuació en aquesta ocasió, sense molt d’èxit. Encara que sí que han assegurat absoluta col·laboració amb els agents encarregats de la recerca. Ara caldrà esperar que finalitzen les comprovacions pertinents i s’esclarisquen els fets esdevinguts.