Detinguts a Ontinyent per un presumpte intent d’estafa a un matrimoni octogenari

Agents de la Policia Nacional van detindre la setmana passada a Ontinyent a dos homes de 41 i 43 anys, d’origen espanyol, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa, després de ser sorpresos in fraganti quan tractaven d’estafar a un matrimoni d’octogenaris fent-se passar per comercials d’una companyia elèctrica. A més a un d’ells també se li imputa un delicte contra la seguretat viària.

Els fets van ocórrer la setmana passada, quan agents del Grup Operatiu Local de Policia Judicial de la Comissaria Local d’Ontinyent en labors de prevenció de la delinqüència, es van adonar d’un vehicle que circulava just davant d’ells i va estacionar en doble fila, baixant-se del mateix un home el qual va ser reconegut immediatament per un dels agents per haver sigut detingut amb anterioritat per estafar amb el mètode del fals comercial d’una companyia elèctrica.

Els agents van observar com l’home entrava en un domicili mentre el conductor del vehicle romania en el mateix en actitud d’espera, per la qual cosa els policies, davant la sospita que pogueren estar cometent algun il·lícit penal, van identificar al conductor del vehicle, el qual va resultar no tindre cap permís en vigor per a conduir.

A continuació, els agents es van dirigir a l’habitatge on havia entrat el sospitós, trobant al mateix intentant convéncer als habitants, un matrimoni d’octogenaris, perquè li abonaren 900 euros en metàl·lic en concepte de canvi del comptador de la llum.

Pel que sembla, l’home s’hauria identificat com a comercial d’una companyia elèctrica, i després de fer que els ancians li mostraren les factures de la llum els estaria intentant convéncer del canvi de comptador, ja que suposadament eixirien guanyant aproximadament uns 2000 euros que la companyia els retornaria, per a això, prèviament havien de desemborsar 900 euros en metàl·lic.

Davant tals fets, els agents van detindre a tots dos homes com a presumptes autors d’un delicte d’estafa, a més, al conductor del vehicle també se li imputa un delicte contra la seguretat del trànsit per mancar de permís de conduir en vigor.

Després de nombroses gestions, es va tindre constància que els detinguts en el moment dels fets es trobaven de permís penitenciari.

Els arrestats, amb nombrosos antecedents policials per fets similars, van ser posats a disposició judicial.