Docents d’Ontinyent viatgen a Itàlia i Estònia dins del programa Erasmus +

Mestres del Vicent Gironés.

Mestres del CEIP Bonavista d’Ontinyent, Martínez Valls i Vicent Gironés han viatjat en els últims dies a Itàlia i Estònia dins dels seus respectius projectes de mobilitat europea. Concretament, del Bonavista, les docents Sara i Mari Carmen han visitat la ciutat de Reggio Emilia (Itàlia) per desenvolupar la formació ‘Preschool: Welcome Parents’.

Una oportunitat per conéixer sistema educatiu italià i millorar la seua tasca educativa gràcies al projecte KA 101 ‘Eines per al canvi’, que està desenvolupament el centre ontinyentí. L’encontre va tenir lloc del 2 al 6 de maig i van estar acompanyades per altra mestra del Martínez Valls, Maria José, que en aquest cas el viatge s’emmarca dins del seu programa anomenat ‘Zonas verdes como ambientes de aprendizaje’.

D’altra banda, del CEIP Vicente Gironés, els mestres Paula, Fran i Vane, visitaren dues escoles infantils de Kohtla-Järve, poble situat al nord-est d’Estònia, a 2 hores de la seua capital, Tallin. Es tracta de la cinquena mobilitat dins del projecte Erasmus KA229 ‘My teacher: Nature’. Tot i el fred habitual “en eixe territori la calidesa de la gent és excepcional i l’encontre dels països germans de projecte, sempre enriquidor”, comenten des del centre. ‘Art with nature’, ha estat la tematica d’aquesta experiència. Cada país ha presentat les activitats acomplides per compartir-les amb la resta de països i, al mateix temps, ha dissenyat les activitats per a dur a terme en els respectius centres. La pròxima mobilitat serà a Letònia, lloc on es celebrarà la cloenda d’aquest projecte, prevista per aquest setembre.