Dos estudiants del Jaume I guanyen el premi Sapiència per un projecte sobre malalties mentals

Alejandra Gandia i Nieves Pérez, totes dues estudiants del Batxillerat Humanístic en l’IES Jaume I d’Ontinyent, s’ha emportat un dels premis Sapiència per un projecte que tracta de sobre malalties mentals i el suïcidi en els joves a partir del cas del famós pintor Vincent van Gogh. Titulat ‘La felicitat en ruïnes: Vincent van Gogh’, la investigació de les estudiants de l’IES Jaume I d’Ontinyent analitza com és l’univers mental de les persones joves i tracta d’ajudar-les en la prevenció del suïcidi. “Un problema que en la nostra societat està adquirint proporcions alarmants, i més a partir de la pandèmia”, conten des del centre.

El pròxim dia 22 d’octubre, a les 10:30 hores, els estudiants guardonades rebran el premi en la Universitat d’Alacant, amfitriona de la cerimònia dels Sapiència en aquesta edició 2022 i organitzadora d’un Congrés on es presentaran els 30 treballs finalistes.

Què és Premis Sapiència?

Sapiència és una iniciativa conjunta de la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la R+D+i (RUVID) i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana que té per objectiu despertar vocacions científiques entre els joves estudiants de la Comunitat Valenciana a través de la convocatòria de premis a projectes d’investigació duts a terme per estudiants.

Els premis SAPIÈNCIA convocats per les cinc universitats públiques valencianes (Universitat de València-UV-Universitat Politècnica de València -UPV-, Universitat d’Alacant-UA-, Universitat Jaume I de Castelló -UJI-, Universitat Miguel Herández -UMH-,i dos de les més importants universitats privades: Universitat Catòlica de València ‘Sant Vicent Màrtir’ i Universitat CEU Cardenal Herrera).