Dos investigats per robatoris amb força a la Vall d’Albaida

La Guàrdia Civil d’Ontinyent, en el marc de l’operació ‘COWBOYS2’ ha investigat a dos homes de 21 i 26 anys, de nacionalitats espanyola i ucraïnesa respectivament, per 10 delictes de robatori amb força en les localitats d’Agullent, Albaida i Palomar. L’operació va començar a principis de gener de 2022, ja que finals del passat mes de desembre de 2021 van començar a produir-se una sèrie de robatoris en diversos habitatges en aquests municipis.

Els autors forçaven les portes de les residències o fracturaven les finestres per a accedir al seu interior quan eren coneixedors que no hi havia cap persona en l’habitatge. Sostreien, principalment, electrodomèstics, altaveus, televisors, càmeres fotogràfiques, roba, calçat, menjar i beguda.

El dia 9 de febrer, veïns de la localitat d’Albaida, al voltant de les 17.35 hores, van informar la Policia Local que dos individus, que no semblaven de la zona, estaven rondant pels voltants d’una caseta de camp. Instants després, els agents van arribar a lloc dels fets i van visualitzar com els autors intentaven fugir del lloc. La Policia Local li va donar l’abast i, després d’identificar-los i registrar-los, tenien en el seu poder quatre motxilles plenes de menjar, un altaveu i diverses navalles. A continuació, li van fer saber als agents que havien forçat una caseta de camp i sostret diversos estris, per la qual cosa van procedir a les seues detencions. Posteriorment, els detinguts van ser traslladats a les dependències de la Guàrdia Civil d’Ontinyent, on, per modus operandi, se’ls va investigar per 10 delictes de robatori amb força en els municipis d’Agullent, Albaida i Palomar.

El valor del sostret ascendia a 4.000 euros i els danys causats en els habitatges a més 2.500 euros. Els agents van aconseguir intervenir altaveus, cambres, targetes de crèdit, begudes, navalles, guants diverses peces, una cafetera, i eines per a efectuar robatoris com a palanques, tornavisos, etc.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 d’Ontinyent.