Blanca Tolsà, al Festival de Dansa Metropolitana de Barcelona

L’alegria i l’emoció de la ballarina ontinyentina Blanca Tolsá són immesurables, ja que el Festival Dansa Metropolitana de Barcelona ha comptat amb ella perquè puge a escena el seu primer treball en solitari, Ecoica. L’espectacle explora, a través de la dansa contemporània, “el diàleg constant entre els nostres desitjos i les nostres accions”, arreplega la pàgina del festival.

A través de la dansa contemporània, aquesta peça investiga els orígens del desig que mou el cos per entendre per què les seues formes acaben responent a un imaginari comú. La ballarina ontinyentina es qüestiona la seua inèrcia i desgrana cada detall, per així eixir de les seues convencions i explorar nous patrons de si mateixa.

Un muntatge que convida el públic a fer un exercici de desconnexió temporal a través de la discontinuïtat, la mutació i la fantasia: un desdoblament de la realitat on el que és real i el que és irreal s’alineen i es distancien.

Blanca Tolsá, graduada pel Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, va començar la seua trajectòria com a ballarina amb IT Dansa. Entre els seus projectes més destacats es troben Flamingos Cèl·lula#1 estrenada al Mercat de les Flors coreografiada per Albert Quesada; la peça Wu Wei de Raquel Klein, per la qual va rebre el premi Butaca a millor ballarina el 2020; Moaré estrenat al Grec Festival i coreografiada per Ariadna Montfort, i la col·laboració amb la companyia italiana Zappalà.

A partir del 2019, va començar la seua pròpia recerca del llenguatge del cos i la veu. Ha sigut resident de La Caldera el 2020, del Centre Cívic Barceloneta i de Roca Umbert i actualment col·labora també en projectes amb altres coreògrafs.