Ontinyent s’ofereix a la Generalitat com a ciutat d’acollida per a refugiats d’Ucraïna

L’Ajuntament d’Ontinyent s’ofereix a la Generalitat Valenciana com a ciutat d’acollida per a persones refugiades d’Ucraïna, per als possibles reassentaments que s’organitzen des de la Unió Europea davant la invasió d’aquest país per part de Rússia, i amb els quals participen les comunitats autònomes a través del Govern d’Espanya.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que “Ontinyent va ser una ciutat d’acollida i refugi durant la Guerra Civil Espanyola, i sempre hem defensat la intenció de què això és el que volíem que continuara sent, un lloc on no es pregunta a ningú d’on ve sinó que se’l convida a ser feliç i a desenvolupar la seua vida. Davant la situació que s’està vivint a Ucraïna no ens quedarem plegats de braços, i allò que podem fer ara mateix és col·laborar a ajudar a aquestes persones que estan veient-se forçades a deixar-ho tot per poder sobreviure”, assenyalava.

D’aquesta manera, el primer edil ha enviat una carta a la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, oferint la col·laboració de la localitat, en qualitat de municipi adherit des de 2015 a la Xarxa de Pobles i Ciutats Acollidores que coordina la mateixa conselleria. Al mateix temps, el departament de Serveis Socials Municipal treballa en un Pla Integral d’Acollida adaptat específicament per atendre la situació de les persones nouvingudes d’Ucraïna, que inclourà entre altres aspectes la posada a disposició d’espais municipals com a residència temporal, a més de coordinar-se la cessió d’habitatges particulars i recollir-se propostes d’acolliment per part de persones o famílies del municipi.

També s’inclourà atenció relativa a aspectes com assessorament jurídic; informació, orientació i assessorament general; tràmits de protecció internacional; accions d’integració sociocultural com ara cursos d’idiomes o prestacions socials d’emergència, entre d’altres.