El 60% dels ingressats per COVID a l’Hospital de Xàtiva són d’Ontinyent

La situació comença a empitjorar i ho fa amb un ritme progressiu i creixent molt preocupant. En a penes dos setmanes hem passat de 4 a 12 ingressats per COVID a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. A hores d’ara, d’aquests 12 pacients internats amb la malaltia, el 60%, és a dir 7, procedeixen d’Ontinyent. La ciutat hui ha arribat a una incidència acumulada a 14 dies de 257 casos per cada 100.000 habitants, situant-se en risc molt alt.

Es dona el cas, a més, que el 100% dels ingressats actuals procedeixen de la Vall d’Albaida. La Vall d’Albaida està patint en major part aquest increment de casos de contagi que són els que acaben originant la necessitat d’hospitalització.

De moment, segons informacions del departament de salut Xàtiva-Ontinyent cap dels ingressats es troba en la UCI. De les dotze persones ingressades a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, nou tenen dues dosis de vacuna i estaven pendents de la tercera. Tres dels ingressats són persones no vacunades.

Incideixen des de gerència del departament que “la problemàtica que genera la persona no vacunada és que pot anar transmetent la malaltia entre persones vacunades i aquesta transmissió no seria tan fàcil si estigueren vacunades”.

L’edat de mitjana tenen els nous contagiats està entre 40 i 49 anys i Salut Pública apunta cap a un sector poblacional que “pot ser de pares i mares de xiquetes i xiquets d’entre 0 a 9 anys que s’han contagiat”.