El 80% d’ingressats COVID a Xàtiva són d’Ontinyent

La situació és preocupant. Així, almenys, s’observa des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent. Preocupa la situació especial de la capital de la Vall d’Albaida perquè, segons l’última actualització que es coneixia a finals de la setmana passada, dels 15 ingressats a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, 12 eren procedents d’Ontinyent. La resta de tres municipis de la comarca de la Costera, però no de les ciutats més grans com Xàtiva i Canals. Què està passant a Ontinyent? Possiblement el repunt de contagis i de derivacions hospitalàries té la seua explicació en dos factors: per una banda, una major activitat de convivència social marcada per celebracions com els quatre dies festius de la Fira fa dos setmanes; d’altra banda, una relaxació en les mesures de seguretat durant aquestes celebracions.

I tot això, encara, sense computar els possibles efectes que puguen derivar-se’n, a partir d’ara, de les festes patronals de la Puríssima, sobretot, de les activitats socials de dinars i sopars que s’han viscut durant els últims dies.

Entre els ingressats a Xàtiva procedents d’Ontinyent destaca la majoria abrumadora d’hòmens (11 dels 12) entre edats de 46 a 85 anys, encara que la dona era una jove de 27 anys. A més dels pacients ontinyentins, dos es trobaven en la UCI.

Les dades (a falta d’actualització aquesta pròxima setmana) marquen una tendència perillosa perquè des del Departament de Salut s’observa amb preocupació de cara a un possible repunt d’ingressos i ocupació d’UCI abans del Nadal.