El Betlem de Xàtiva s’acosta a xifres rècord en el seu segon cap de setmana amb prop de 47.000 visites

El segon cap de setmana de funcionament del Betlem Monumental de Xàtiva s’ha saldat amb una important xifra de visites, que situa el comptador en les 46.900 persones. Cada any, la principal atracció del Nadal xativí fa les delícies de grans i menuts, i concita l’atenció de nombroses televisions que utilitzen aquest bonic espai com a escenari dels seus reportatges nadalencs. Per la seua banda, l’exposició Playmobil «Aprenem somniant» acumula ja 7.800 visitants.

Fins al punt que enguany les imatges del betlem de Xàtiva han traspassat fronteres i s’han pogut veure a la televisió pública italiana, Rai Due i al canal temàtic Euronews, amb participació de les televisions públiques de Portugal, Bèlgica, França, Itàlia i Espanya. La presència d’imatges del betlem solen ser habituals en aquestes dates en les televisions nacionals i, per descomptat, en l’autonòmica. També arriba al paper couché, atés que la prestigiosa revista de premsa rosa Hola ha publicat fotografies del betlem com a recomanació d’escapada per a les vacances de Nadal.

No debades, des de l’Ajuntament de Xàtiva es fa una forta aposta per difondre l’atractiu del betlem, degut el potencial d’atracció de visitants i la consegüent dinamització de l’activitat econòmica que genera a la ciutat. De continuar amb aquesta progressió, és possible que perille el rècord de visites al betlem, aconseguit el 2016 amb 115.117 visites, encara que és cert que enguany s’han programat més dies d’obertura al públic.