Una de les qüestions que es va plantejar com a irrenunciable des del primer moment en què l’Ambaixada Abencerraje va començar a fer els seus passos va ser l’objectiu de la inclusivitat. La comparsa ha apostat aquest any de càrrec per fer-la extensible a totes les persones i incorporar-les des de la seva diversitat funcional. Entre les iniciatives que s’han proposat durant aquest any d’ambaixada destaca el musical inclusiu o el sopar de comparsa amb usuaris del Projecte Trèvol i el Centre Ocupacional com a convidats.
Ara, l’Ambaixada ha donat a conèixer un altre dels seus projectes per a aquestes Festes del 2024. Es tracta de la publicació del seu boato ‘La revolta dels sentits’ en sistema braille perquè qualsevol persona invident puga accedir a l’explicació dels continguts que inspiren la creativitat del que es posarà en escena durant l’Entrada i els fonaments que sostenen aquest any de càrrec. Per fer extensible aquesta iniciativa, tal com s’explica des de la mateixa comparsa, es va dur a terme una reunió amb el president del consell territorial de l’ONCE a la Comunitat Valenciana, l’ontinyentí Enrique Llin Ruiz, a qui es va presentar el projecte i que va accedir a donar el suport de l’entitat davant aquesta iniciativa. “Hem treballat molt per fer un pas més endavant en pro de la inclusió”, s’apunta des de la comparsa. La Fundació ONCE s’ha adherit a la iniciativa.
La materialització de la proposta ja és una realitat que s’ha exemplificat a la lectura del boato publicat en sistema braille per part de Pau Segura. En un audiovisual que s’ha difós aquesta setmana, Pau Segura, un jove invident d’Ontinyent, trasllada, a través de la lectura de la publicació, la idea “inclusiva, integradora i transversal” de l’Ambaixada Abencerraje que encapçalen Samuel Martínez i Mar Padrino com a Ambaixador i Banderera, respectivament. La comparsa Abencerrajes ja ha avançat que la seua intenció és difondre aquesta publicació a totes les persones invidents que vulguen sumar-se a la lectura. Ací ens ho explica Pau.