El boom de les visites turístiques esgota places en totes les rutes programades

El turisme de proximitat està sent un dels atractius en època de Covid. Així ho demostren les diferents rutes turístiques guiades que organitza la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Ontinyent, ja que “des de Pasqua s’han cobert totes les places, i fins i tot es fan llistes d’espera, per si hi ha alguna vacant”, expliquen des d’aquest departament municipal.

Aquesta tipologia d’activitat, una vegada adaptada a la situació de pandèmia que vivim, està sent una de les “millors alternatives culturals i d’oci disponibles”, expliquen els experts. L’adaptació consisteix a reduir la grandària dels grups com a marca la normativa, mantenir les distàncies i fer més activitats i visites en espais oberts. Per això els especialistes en turisme entenen que s’està produint “un boom per les visites guiades d’aquesta manera, perquè pot ser que la gent percep que és una activitat segura, fora de les grans ciutats, lluny d’aglomeracions. De fet hi ha més demanda que ofereix en les diferents comarques, que estan jugant un paper de pol d’atracció”.

El fet és que segons informen des de la Info Tourist Ontinyent, “totes les visites es realitzen amb un guia local i s’agrupen per diverses temàtiques, des de recorreguts amb bicicleta, fins a rutes teatralitzades, passant per rutes urbanes per a conèixer el patrimoni històric, natural o cultural”.
En termes generals, és una programació relacionada entre si i coherent en el seu conjunt.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, agraeix “el bon acolliment que està tenint la programació durant tot l’any” i anima al veïnat tant d’Ontinyent com de les comarques veïnes “a gaudir del turisme sostenible i no massiu”.

De fet, els assistents són principalment d’Ontinyent, aproximadament un 70% i el 30% restant, de fora. A més, els estrangers que estan assistint a aquestes visites són els que han establert en aquesta zona la seva residència, ja que les restriccions en els viatges està tenint una repercussió en l’arribada de turistes d’altres països.