El campament de Jacobo es traslladarà al Palau de la Vila

L’Associació d’Amics dels Reis Mags té pràcticament decidit el trasllat del campament que cada any organitza el 4 de gener com a preàmbul dels actes dedicats a la recepció a la ciutat de les figures màgiques que tanquen el Nadal. Serà, previsiblement, al Palau de la Vila el 2023.

Aquesta decisió està quasi acordada amb l’Ajuntament d’Ontinyent i els plans passen per crear el campament i l’ambientació tant al Palau com als carrers i places del barri de la Vila.

D’aquesta manera es canviarà l’escenari de les darreres dècades, l’ermita de Santa Anna, que era l’espai dedicat a acollir tant el campament com les activitats d’ambientació. El motiu és la situació de l’immoble de l’edifici annex al temple, l’antiga casa d’exercicis, que presenta un estat avançat de deteriorament. Amb aquesta decisió es pretén evitar riscos innecessaris que es pogueren produir a l’interior o voltants de la casa d’exercicis on l’emissari dels Reis, Jacobo, rebia els xiquets i les xiquetes de la ciutat.

La casa d’exercicis de Santa Anna continua pendent d’una reforma integral, un projecte que serà subvencionat amb els fons del llegat de l’Herència Nadal per a aquest immoble. La intenció de l’Associació d’Amics dels Reis Mags de no instal·lar el campament i de tornar a aquest espai en un futur està supeditada que es duga a terme la materialització del projecte.

Cal recordar que el 4 de gener passat el campament de Jacobo ja es va instal·lar a l’exterior, a l’esplanada de l’ermita per evitar situacions de perill.