El Campus d’Ontinyent donava aquest dijous la benvinguda a l’alumnat universitari amb la celebració d’una festa de benvinguda que ha inclòs una fira amb estands informatius, música i animació. L’activitat desenvolupava de matí al pati de l’aulari nou, i organitzada per la Delegació d’Estudiants amb la col·laboració de la Fundació Universitària Campus Ontinyent, de la que forma part l’Ajuntament. A la mateixa es disposava estands explicatius de les diferents propostes, activitats i convocatòries que tenen previstes per al curs 2023-2024; dinamitzant-se l’activitat amb un refrigeri amb orxata i fartons, i comptant-se amb música d’una parella de deejays.
L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acudia a visitar el Campus acompanyat pels regidors Àlex Borrell, Ferran Gandia i Òscar Borrell, sent rebuts pel director del Campus, José Cantó. Un dels estands disposats era l’instal·lat per la regidoria de Joventut, on entre altres coses s’informava els i les presents al voltant de les eleccions al Parlament Europeu, dins del projecte “Note” del qual està participant l’Ajuntament.
El regidor de Joventut, Àlex Borrell, explicava que “és una activitat dinamitzadora perquè els joves creen un debat sobre el futur d’Europa mitjançant una sèrie de preguntes. A Ontinyent hem aconseguit importants ajudes de la UE, però ser europeus va molt més enllà, i per això és interessant participar d’iniciatives com aquesta, que ajuden a promoure un sentiment d’identitat europea i a ser conscients de la importància que té Europa a les nostres vides i al nostre futur”. L’activitat és, a més, l’última de la III Setmana de la Joventut.
El projecte europeu NOTE-Xarxa de Municipis i Organitzacions per a les Eleccions Europees és una iniciativa subvencionada per la Comissió Europea a través del programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors), i que coordina l’ONG Italiana, Fattoria Puglise Difusa, amb la participació com a entitat sòcia, entre altres, de l’Ajuntament d’Ontinyent.
Els objectius específics del projecte són promoure les eleccions al Parlament Europeu de maig de 2024 com a ferramenta més inclusiva per a la participació directa en el procés de presa de decisions en l’àmbit europeu, i implicar a la ciutadania en el debat sobre el futur d’Europa, centrant-se especialment en els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, i involucrant especialment als i les joves d’entre 18 i 35 anys. El projecte també inclou a Ontinyent accions com producció de pòdcasts, organització de debats al carrer o una activitat de simulació de les eleccions al Parlament Europeu, entre d’altres.