fbpx

El Centre de Dia de malalts mentals eixirà avant amb fons d’Ontinyent

La manca de recursos de la Generalitat, per tal de construir el Centre de Dia de Malalts Mentals , no ha sigut un obstacle per tal de fer-se avant i que el pròxim any siga una realitat. Segons explica el seu president, Vicent Sanchis: “Està previst que a començament d’any s’inicien les obres en els locals cedits per Caixa Ontinyent, amb recursos de l’Ajuntament d’Ontinyent, que aportarà 150.000 euros i d’ADIEM, que posarà 50.000 i que puga entrar en marxa en estiu”.

El repte serà negociar amb l’administració autonòmica el concert de les places de Centre de dia -de 16 a 20- per tal de donar aquest servei tan necessari en la capital de la Vall d’Albaida. “No volem que passe el mateix que en la residència per a persones amb diversitat funcional, que va estar acabada i tancada 8 anys”, afegeix Sanchis.

ADIEM ha fet arribar als diputats comarcals, Jesús Pla (Compromís) i Felipe Carrasco (PP), una pregunta perquè la traslladen al govern autonòmic: si existirà partida l’any 2020 en els pressuposts del Consell per a la posada en marxa del Centre de Dia i els corresponents concerts per als pròxims dos anys. Actualment entre el CRIS i els programes d’ADIEM s’atenen a Ontinyent a més de 100 persones i existeix llista d’espera.

Des del PP d’Ontinyent manifestaven respecte d’aquest tema: ““Des de l’any 2017 ADIEM està reclamant un Centre de Dia per a Malalts Mentals. Mònica Oltra va prometre la construcció d’aquesta infraestructura, però estem en 2019 i aquesta instal·lació no s’ha construït i tampoc està prevista en els pressupostos. Amb les retallades previstes no creiem que hi haja una partida pressupostària per a això”, manifesten.