El Centre de Dia de malalts mentals eixirà avant amb fons d’Ontinyent

La manca de recursos de la Generalitat, per tal de construir el Centre de Dia de Malalts Mentals , no ha sigut un obstacle per tal de fer-se avant i que el pròxim any siga una realitat. Segons explica el seu president, Vicent Sanchis: “Està previst que a començament d’any s’inicien les obres en els locals cedits per Caixa Ontinyent, amb recursos de l’Ajuntament d’Ontinyent, que aportarà 150.000 euros i d’ADIEM, que posarà 50.000 i que puga entrar en marxa en estiu”.

El repte serà negociar amb l’administració autonòmica el concert de les places de Centre de dia -de 16 a 20- per tal de donar aquest servei tan necessari en la capital de la Vall d’Albaida. “No volem que passe el mateix que en la residència per a persones amb diversitat funcional, que va estar acabada i tancada 8 anys”, afegeix Sanchis.

ADIEM ha fet arribar als diputats comarcals, Jesús Pla (Compromís) i Felipe Carrasco (PP), una pregunta perquè la traslladen al govern autonòmic: si existirà partida l’any 2020 en els pressuposts del Consell per a la posada en marxa del Centre de Dia i els corresponents concerts per als pròxims dos anys. Actualment entre el CRIS i els programes d’ADIEM s’atenen a Ontinyent a més de 100 persones i existeix llista d’espera.

Des del PP d’Ontinyent manifestaven respecte d’aquest tema: ““Des de l’any 2017 ADIEM està reclamant un Centre de Dia per a Malalts Mentals. Mònica Oltra va prometre la construcció d’aquesta infraestructura, però estem en 2019 i aquesta instal·lació no s’ha construït i tampoc està prevista en els pressupostos. Amb les retallades previstes no creiem que hi haja una partida pressupostària per a això”, manifesten.