El Club Triatló Ontinyent estarà en Primera Divisió la pròxima temporada

Aquest cap de setmana, l’equip d’adults del Club Triatló Ontinyent ha posat punt final a la temporada 2023 de la Lliga de Clubs Caixa Popular organitzada per la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana. La prova disputada a la platja de la Malva-Rosa de València ha sigut la sisena i última competició del calendari d’aquesta lliga, on les xiques del Triatló Ontinyent competien en Primera Divisió i els xics en Segona Divisió. Amb els resultats finals de la temporada, en 2024 ambdós equips estaran en primera divisió.
En aquesta ocasió, el triatló organitzat pel club valencià A Corre Cuita ha consistit en una prova individual en distància esprint (750 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme i 5.000 metres de carrera a peu) que ha comptat amb la participació de 17 triatletes ontinyentins, dotze xics i cinc xiques. Sergio Juan, Josep Bodí, Antonio Tortosa, Jordi López, Gabri Vidal, Vicent Tolsà, Toni Bataller, Vicent Sarrió, Sergio Revert, Arán Reig, Pau Tortosa i Miguel Pla van prendre l’eixida masculina, mentre que Ana Maria Candrea, Laia Garrido, Marta Tolsà, Núria Tolsá i Eva Gandia completaven l’equip femení.
Joan Blasco, director tècnic del Triatló Ontinyent, fa una valoració de la temporada “molt positiva per diversos factors. Quant a la progressió del treball tècnic fet, veiem que els triatletes que venen de l’Escola tenen cada vegada més participació en la Lliga de Clubs i cada dia un paper més determinant. Pel que fa a la Lliga, ens motiva i ens agrada el format de tindre 6 proves (2 per equips, 2 per relleus mixtes i dos individuals) en les quals l’ambient d’equip i el sentiment de pertinença és bàsic per a gaudir-les amb esforç i organitzar des del club un calendari cada dia més saturat de proves. Finalment, respecte dels resultats, estem contents de tornar a tindre tant l’equip masculí com femení en Primera Divisió. Les xiques sempre han estat en Primera i cada any observem el potencial que tenen. Els xics tornen a Primera Divisió després d’un any en Segona, amb il·lusió i motivació per treballar en equip i continuar assolint objectius tant individuals com de club, sempre amb esportistes de casa”.