El Consell aprova el conveni per a regenerar la Cantereria

La regeneració de la zona baixa de la Cantereria està molt més prop de ser una realitat. El dijous el Ple del Consell aprovava el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent per a convertir aquest espai d’habitatges castigat per les inundacions en un parc inundable. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, mostrava la seua satisfacció en conéixer la notícia perquè “és molt positiva per a la nostra ciutat”, ja que permetrà “acabar amb un problema residencial i garantir la seguretat del veïnat d’aquest barri després dels efectes que aquesta zona va patir amb els temporals de la DANA i Glòria”, manifestava.

Rodríguez agraïa al vicepresident segon Rubén Martínez Dalmau “la seua sensibilitat i visió política per a entendre la importància d’aquest projecte per a Ontinyent, perquè des del moment zero es va posar a la nostra disposició”.

Aquestes actuacions tenen un cost de 3.238.000 euros dels quals prop del 50%, 1.600.000 euros, serà subvencionat per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i s’abonarà amb càrrec dels pressupostos de la Generalitat per als exercicis 2021, 2022 i 2023.
El conveni recentment aprovat és el relatiu a 2021 i suposa una aportació de 600.000 euros de la Generalitat i la mateixa quantitat per part de l’ajuntament. L’import està destinat, entre altres actuacions, a l’adquisició dels habitatges afectats segons les valoracions tècniques i a finançar ajudes suplementàries per a l’adquisició d’un nou habitatge en el municipi després de la venda a l’ajuntament de l’existent en la Canterería, així com a la rehabilitació/reparació d’un altre habitatge propietat de la persona beneficiària o a la inversió en una activitat econòmica diferent de la preexistent en la zona afectada. Aquesta ajuda suplementària no podrà superar 15.120 euros per immoble venut a l’ajuntament.