Piel llança una nova manta geriàtrica anticoronavirus

Han invertit mig any d’investigació. S’han sotmés, abans d’eixir al mercat, a totes les certificacions que avalen la seua efectivitat i qualitat, entre elles les d’un laboratori anglés, un dels tres a Europa que acrediten els productes anticoronavirus.


El resultat és una manta antibacteriana, antifongs, transpirable. Un producte fabricat 100% en el grup Piel S. A. en tots els seus processos, des de l’elaboració del teixit fins al seu acabat. Es tracta d’una manta geriàtrica, un ponxo que està pensat amb una sensibilitat especial per a les persones majors, un dels segments de la població més castigats durant aquesta pandèmia. “Es tracta d’un producte que ha eixit al mercat amb totes les certificacions internacionals anticoronavirus”, manifesta Vicente Pascual, director general de Piel. “S’està oferint a les residències geriàtriques sobretot en aquesta època d’hivern com un element més per a ajudar en la situació en la qual ens trobem”, afig Luis Pla, director comercial de Piel.

LLIURAMENT
Precisament tant el director general de Piel com el director comercial feien lliurament d’una primera comanda d’una de les tres residències de majors d’Ontinyent. Succeïa el dimarts i, a les portes de la residència de Sant Francesc, entregaven un contingent de 30 mantes geriàtriques anticoronavirus per als interns del centre.

ACABAT DEL PRODUCTE
S’ha certificat la manta raschel amb l’ISO 18184:2019 per a determinar l’activitat antiviral en tèxtils. La manta geriàtrica de Piel presenta un acabat consistent en un producte biocida impregnat mitjançant foulard al teixit. És efectiu com a antivirus, antibacteris, antifongs i altres microorganismes.
És un acabat permanent, igual que altres acabats que hi ha en el mercat com pot ser el d’ions de plata. Perd efectivitat a partir de 30 rentades a 40ºC Aguanta rentades a més temperatura, però el teixit de manta es deteriora. Encara que l’efectivitat dels dos acabats és similar, el que ha confeccionat Piel té un avantatge principal i és que actua només sobre el teixit aplicat. A diferència de l’acabat a partir d’ions de plata, aquest acabat actua només en el teixit, no migra sobre el voltant, per exemple sobre la pell humana, que en el cas de la plata podria destruir la fauna bacteriana que tenim en la nostra pell i que en alguns casos és beneficiosa com a protecció.

A més, la manta també pot estendre’s a l’ús per a bebés perquè ha passat els assajos de seguretat infantil realitzats per l’institut tecnològic AIJU i disposa dels corresponents certificats, més exigents quan es tracta de seguretat infantil. Els assajos realitzats en laboratoris indiquen que en el cas que la manta entrara en contacte amb coronavirus quedaria lliure del mateix en un 90% en 2 hores.