El Consell de les Dones convoca a la ciutadania a la primera manifestació del “8M” a Ontinyent

El Consell de les Dones d’Ontinyent ha convocat a la ciutadania d’Ontinyent a la que serà aquest dimecres la primera manifestació del “8M” que es recorda a la localitat. La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Natàlia Enguix, destacava que “al llarg dels anys hem fet múltiples concentracions per reivindicar els nostres drets en el Dia Internacional de les Dones. Enguany serà la primera volta en què recorrerem també els carrers, un fet històric al qual volem que participe tota la ciutadania, perquè la lluita per la plena igualtat és cosa de totes i tots”, manifestava.

En concret, la manifestació eixirà a les 19:00 hores des de la plaça de Sant Domingo, una volta finalitzat l’acte d’inauguració de l’exposició “Dones en Marxa” a la Casa de Cultura. Des de Sant Domingo es transitarà pel carrer Martínez Valls i l’Avinguda Daniel Gil per acabar a la plaça de la Concepció, on es llegirà el manifest elaborat pel Consell de les Dones. El recorregut comptarà amb una batukada a càrrec d’alumnat del col·legi La Milagrosa.

Abans, al matí, la jornada del “8M” inclourà també altre acte: la lectura coral del manifest, llegit per diferents integrants del Consell de les Dones, a partir de les 11:00 hores a la Plaça Major. L’acte inclourà la participació de l’alumnat de l’IES l’Estació, que presentaran el seu projecte “Espais amb nom de dona” amb una performance, que servirà per a plasmar l’estudi realitzat al centre sobre les dones i els noms dels carrers a Ontinyent. L’acte també comptarà amb l’actuació d’un duet musical.

Natàlia Enguix feia una crida “a participar en els actes centrals del Dia Internacional de les Dones, perquè sols des de la mobilització podrem continuar avançant per erradicar definitivament les discriminacions i les desigualtats a la nostra societat”, concloïa.