El Consell injecta 800.000 euros més al projecte de la Cantereria

L’anunci s’ha produït hui divendres després de la reunió del Consell, l’executiu que governa la Generalitat Valenciana. El Consell ha aprovat la subscripció d’un conveni de col·laboració de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament d’Ontinyent per a la regeneració arquitectònica de la zona de la Cantereria mitjançant l’adquisició, demolició dels habitatges amb alt risc d’inundació, reallotjament de famílies que les ocupen i creació d’espai verd. En total la Generalitat invertirà 800.000 euros més dels que ja havia aportat. La quantitat total del govern autonòmic se’n puja ja als 2 milions d’euros.

L’actuació combina l’eliminació de risc habitacional derivat de la inundabilitat del lloc, que planteja l’acció i la millora mediambiental i paisatgística de l’àrea que es concreta amb la continuació en la realització d’actuacions ja iniciades en l’exercici 2021. Des del consistori es puntualitza, a més, que sols queda l’expropiació de 8 immobles que es materialitzarà el día 23 de gener en el ple de l’Ajuntament.

Així mateix, es concediran ajuts per a la solució residencial, es durà a terme la demolició d’habitatges i consolidació dels talussos. Cal recordar que aquests dos últims aspectes ja estan en marxa.

La zona de la Cantereria és considerada en el Pla d’Acció Territorial sobre prevenció de Riscos d’Inundacions de la Comunitat Valenciana (PATRICOVA) com a zona inundable amb risc u i risc geomorfològic.

El projecte es va iniciar a partir de la DANA que es va patir en setembre de 2019 amb efectes i conseqüències molt perilloses per a la zona de la Cantereria.