El conseller Arcadi España anuncia que s’està treballant “activament” en el projecte que completarà l’autovia Olleria-Oliva

El conseller Arcadi España, va exposar en la seua intervenció de la Clausura de la 6a Edició de les Trobades Empresarials de COEVAL, que la Conselleria està “treballant activament” i avançant en la tramitació del projecte de millores en la CV-60, en el tram l’Olleria-Terrateig, per a completar l’autovia l’Olleria-Oliva i la seua connexió amb l’AP 7. Un projecte que ha estat demandat per COEVAL, la Federació d’Associacions Empresarials de la Safor (FAES), la patronal del tèxtil ATEVAL i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

La inversió prevista per a aquesta infraestructura tan necessària per a la vertebració de la Comunitat Valenciana és de més de 60 milions d’euros. El conseller ha expressat que el més important és que està ja en un moment administratiu que només condueix a la seua realització, si bé els terminis i procediments legals han de complir-se i poden fer que l’inici de les obres es retarde més del desitjat.

Després de la intervenció de l’Arcadi España es va obrir un interessant col·loqui amb els assistents en la qual es van tractar rellevants temes com la necessària millora de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi, demandada des de COEVAL i ATEVAL, que arrossega una situació lamentable des de fa molt temps i que és necessària per a vertebrar la Comunitat Valenciana des de València a Alacant. Altres peticions que li van ser sol·licitades des de COEVAL van ser la necessitat d’adequar la Ronda Sud d’Ontinyent per a poder atendre el trànsit que generarà la posada en marxa del nou Hospital que donarà servei a la comarca de la Vall d’Albaida.

Per part del representant de la Conselleria aquest anunciava que “s’estan estudiant fórmules de col·laboració publicoprivada per agilitzar les tramitacions”. D’altra banda, els representants de l’Associació d’Arquitectes d’Ontinyent (ARQO) i els presidents de l’Associació de Promotors i Constructors de la Vall d’Albaida (APCVALL) demanen que s’avance en la normativa urbanística perquè no siga una mera declaració d’intencions i es traduïsca en “accions reals”.