El col·legi La Milagrosa continuarà reivindicant ser una cooperativa

El centre educatiu La Milagrosa ha emés un comunicat en resposta al document difós pel Patronat de la Fundació del Sant Hospital de la Beneficència aquest matí. A continuació adjuntem el comunicat fet arribat pel col·legi ontinyentí.


• El centre educatiu La Milagrosa és un centre referencial i que el seu màxim interés és continuar amb la labor educativa, tal com ha sigut desenvolupada al llarg de la seua història.

• El centre continua plantejant al Patronat la professionalització del Centre Educatiu, i que insisteix en la proposta que siga gestionat pel professorat, a través d’una cooperativa d’ensenyament.

• L’equip directiu del centre i representants de l’AMPA, han sol·licitat durant més d’un mes, reunir-se amb el president de la Fundació, l’alcalde d’Ontinyent i altres membres del Patronat, i aquestes peticions no han obtingut resposta, amb la intenció de conéixer de primera mà, les propostes de gestió educativa per al centre.

• Davant l’afirmació que el futur de La Milagrosa està garantit, l’única manera d’assegurar-lo és que el professorat, seguint amb el carisma vicencià heretat de les Filles de la Caritat, siga qui gestione el centre de manera professional com fins ara.

• Les inquietuds del professorat i famílies del centre per la gestió de La Milagrosa es fonamenten que l’any 2019, es va proposar al patronat de la Fundació, un orde religiós, de principis radicalment diferents dels ideals catòlics que, històricament s’han transmés en el centre educatiu La Milagrosa.
Posteriorment, l’any 2021 se suscita un intent de convertir La Milagrosa en un centre diocesà. Per això, tant el professorat com les famílies, consideren fonamental que el Centre Educatiu continue amb el carisma vicencià i salvaguarde la línia educativa actual, plural i integradora.

• El professorat del centre ha mantingut informades en tot moment a les famílies del centre i ha traslladat sempre informació veraç, contrastada i inequívoca. No obstant això, lamentem que els responsables del patronat no hagen informat de manera clara i transparent, ni comunicat en cap moment ni a les famílies ni al professorat, quines són les directrius que la Fundació pretén seguir amb el centre educatiu.

• Finalment, agraïm que el Patronat oferisca la seua disposició a rebre a la comunitat educativa de La Milagrosa i poder entaular un diàleg constructiu amb la finalitat de consolidar i reforçar el sistema educatiu de La Milagrosa.

• Lamentem i condemnem que s’hagen abocat injúries sobre persones que representen al patronat, ja que reconeixem el compromís que històricament han tingut amb la Fundació i el treball que han exercit per a preservar el prestigi i futur de la institució.