El Cross de Sant Rafel pendent de la pluja

La pluja torna a visitar Ontinyent aquest cap de setmana. Les veïnes i veïns del barri de Sant Rafel comencen les seues festes amb diverses modificacions per l’oratge i mirant al cel per poder celebrar la 41 edició del Cross de Sant Rafel, aquesta vesprada.

Les festivitats donaven inici ahir amb el pregó, a càrrec de Jordi Vidal, i la presentació del fester Major, Ferran Beneyto, que tenia lloc a la parròquia del barri.  Un dels plats forts d’aquest cap de setmana festiu és la celebració del Cross de Sant Rafel, inclòs aquest any en el Circuit de Carreres Populars de la Vall d’Albaida. Des de l’organització confien en poder celebrar aquesta cursa i de no poder fer-ho “es decidirà en l’últim moment”.

D’aquesta manera, fins al moment, està previst que la 41 edició del Cross tinga lloc aquesta vesprada a partir de les 17:00 hores. Aquesta competició compta amb diverses modalitats, tenint l’absoluta un recorregut de 12,5 kilòmetres.

Els primers en competir seran els pre-benjamins i benjamins, amb unes distàncies que no superaran els 500 metres. Continuaran els alevins (1000m), infantils (1500m), cadets (2000m) i sèniors i veterans A, B, C, D (12.500 m).

A més, un grup de professionals fisioterapeutes s’encarregarà de cuidar als participants, també hi haurà punts d’animació i fotògrafs locals per immortalitzar els grans moments al llarg del recorregut.  Segons avançava l’organització hi haurà 3 avituallaments, diferents punts d’animació, senyalització de tots els km, pernils i trofeus.

A la nit, les festes del barri de Sant Rafel continuaran amb el Sopar del Llumener, que es farà en aquesta ocasió en el CEIP La Solana i no a l’aire lliure com és habitual. La programació de les festes continuarà diumenge amb la celebració de la ja tradicional paella popular gegant al pati del col·legi La Solana. En aquesta ocasió també hi haurà una banda de música que amenitzarà el dinar i castells unflables per a les més menudes i menuts.