La canera trunca la investidura de Gomar en la Mancomunitat

El saló de plens de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida no va poder constituir el seu nou govern en la sessió plenari que se celebrava anit a Ontinyent. L’única candidatura presentada per a presidir l’ens comarcal, la de l’actual president i alcalde de la Pobla del Duc, Vicent Gomar, es va veure truncada al no obtindre els vots suficients per a tirar endavant.

Des del primer minut el grup comarcal Compromís va demanar al socialista Gomar en el plenari que, per a obtenir el seu suport, “volem la gestió de la canera. Considerem que aquesta àrea, que tant de malestar genera entre la ciutadania, necessita un nou enfocament i Compromís el pot donar”. El Partit Popular també anunciava que votaria “en contra de Vicent Gomar” i posava sobre la taula que la Mancomunitat siga gestionada per “una gestora professional”. Els únics que van mostrar el seu suport al fins ara president van ser els consellers de La Vall ens Uneix.

Vicent Gomar no va acceptar delegar la canera en Compromís en considerar que “hem estat negociant durant dos mesos i ara no és ni el lloc ni el moment d’exigències. Haveu tret petroli respecte als pocs vots que teniu”.

La falta d’acord i consens entre les formacions polítiques es va veure reflectida en el moment de les votacions. En la primera ronda, Vicent Gomar necessitava una majoria absoluta que no va obtenir (31 en contra, 29 a favor) i en la segona, una majoria simple que tampoc va aconseguir (30 en contra, 30 a favor).

Per tant, segons explicava el secretari de la Mancomunitat, “hi haurà un govern en funcions amb Vicent Gomar com a president fins que s’aplegue a un altre acord. Preguem que siga al més aviat possible”.