El dimecres partirà el primer tràiler amb 33 palets de material bàsic rumb a Ucraïna

Ontinyent preveu remetre aquest dimecres el primer dels tres tràilers d‘ajuda humanitària a Ucraïna gràcies, la campanya organitzada per un grup de voluntaris i el suport de l’Ajuntament el passat cap de setmana. La massiva resposta de la ciutadania d’Ontinyent i poblacions de la comarca ha desbordat totes les previsions i ha obligat a paralitzar les donacions fins nou avís.

Ara, segons l’organització, el que toca és classificar tot el material recollit, que és precisament el que han estat fent durant el cap de setmana. Aquest dilluns voluntaris i voluntàries a l’interior de la Sala Gomis, s’ha hagut d’ocupar l’escenari i retirar les butaques per emmagatzemar tot el material i resguardar-lo de la pluja. Igualment, s’ha fet un crida a la població perquè no duga més materials bàsics als centres cívics per evitar massificacions.

En aquest sentit, la regidora que ha coordinat el dispositiu per part de l’Ajuntament, Sayo Gandia, ha explicat que aquesta mateixa setmana, i una vegada empaquetat tot el material, eixirà un primer camió amb 33 palets amb aliments, medicines, productes d’higiene i roba d’abrigar.

Des del voluntariat organitzador, M. Jesús Vidal, també volia agrair el suport de les persones i entitats que s’han implicat en la iniciativa, i especialment de l’Ajuntament d’Ontinyent i a les regidores i regidors que van participar activament del treball dut a terme, animant a totes i tots a continuar sumant esforços per pal·liar els efectes de la situació humanitària generada.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones participants. Durant el cap de setmana es comptava amb el treball del voltant de 150 voluntàries i voluntaris, entre gent local, personal municipal i persones mobilitzades des de diverses localitats de dins i fora de la Vall d’Albaida, que hi han inclòs almenys Aielo de Malferit, Muro d’Alcoi, Otos, Albaida, Bocairent, Rafelbunyol, el Palomar i Agullent.

El primer edil també ha volgut agrair l’aportació de les empreses locals i dels voltants que han donat suport en matèria de logística i equipaments.