El Fòrum Arrels aborda el futur del periodisme digital

L’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana ha organitzat la jornada “Fòrum Arrels 2024”, un esdeveniment dirigit a professionals i estudiants de periodisme i comunicació interessats en les darreres tendències de creació de contingut digital i la seua aplicació a la premsa de proximitat. Esta jornada se celebrarà el pròxim 21 de maig a la Facultat de Periodisme de la Universitat Cardenal Herrera, a Alfara del Patriarca (València), sota el títol Noves tendències en la creació de continguts a la premsa de proximitat.
L’esdeveniment formatiu, realitzat en col·laboració amb la Universitat Cardenal Herrera i la Generalitat Valenciana, explorarà les actuals formes de creació de continguts per a xarxes socials, el seu impacte als mitjans locals i les sinergies que es poden establir.

El Fòrum Arrels aborda el futur del periodisme digital El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Innovació i estratègies digitals
La jornada començarà a les 11.00 hores amb la ponència de Tània Carrobé, directora de Màrqueting i Projectes Digitals de l’empresa Xtratègics. Carrobé presentarà Noves tendències i formats a les xarxes socials per als mitjans de comunicació locals, abordant com els mitjans poden utilitzar les xarxes socials per ampliar-ne l’impacte i l’abast. S’espera que l’experta subratlle la importància d’adaptar els continguts a cada plataforma, incloent-hi Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube, Twitch i Spotify. “S’enfocarà a la importància d’entendre i aprendre a fer servir els nous formats dels canals digitals i de fer ús de noves eines de creació, edició i compartició de continguts”, indica el president de l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana, Santiago Sanchis.

El Fòrum Arrels aborda el futur del periodisme digital El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
Arnau Clari. PCV

Pràctiques innovadores
A les 12 hores, el focus es traslladarà a la pràctica amb intervencions d’Arnau Clari, cofundador de La Ruta dels Esmorzars, i Jorge García Guerrero i Alexis Martínez, creadors de Jajajers. Tots dos compartiran com la creació de contingut genuí i atractiu ha estat fonamental en el creixement de les seues iniciatives a les xarxes socials.
La Ruta dels Esmorzars, dels creadors de contingut de Sueca: Pelayo Máñez, Arnau Clari i Joan Ferrús, ha aconseguit forjar una comunitat de més de 90.000 seguidors a Instagram.
Els influencers de Sueca explicaran a les seues xarxes socials els elements claus per gaudir d’un bon dinar i com han documentat els seus passos des de Vall d’Alba fins a la Vila Joiosa, creant un mapa amb tots els llocs que han ressenyat a xarxes, amb puntuacions per al servei , el preu, la qualitat del dinar i el local, incloent-hi el cremaet.
Per part seua, Jajajers parlaran sobre la importància de l’humor en els continguts. Jorge García i Alexis Martínez, companys de Comunicació Audiovisual van engendrar Jajajers amb el propòsit de crear formats d’humor de tota mena i han acumulat milions de reproduccions a les xarxes i molt compartits també. Tenen una experiència de gairebé 20 anys com a guionistes, realitzadors i còmics en diferents mitjans.

El Fòrum Arrels aborda el futur del periodisme digital El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Clausura i visió futura
La jornada conclourà a les 13 hores amb una sessió de cloenda que reflexionarà sobre l’impacte de les noves tecnologies als mitjans de comunicació de proximitat i com poden ser eines fonamentals per innovar i captar l’atenció en un entorn cada vegada més digitalitzat.

El Fòrum Arrels 2024 aspira a ser no només una plataforma per debatre les últimes tendències, sinó també una oportunitat inavaluable perquè els futurs periodistes i comunicadors comprenguen de primera mà com s’estan transformant els mitjans i adaptant a les noves exigències del públic i les possibilitats que ofereix la tecnologia moderna.