El futur del Pou Clar a debat en el Club Barcella

Ha estat, segurament, l’estiu més convuls de quants es recorden al voltant del nostre paratge més emblemàtic. De la incertesa sobre el seu ús es va passar a una utilització quasi normalitzada, com tots els anys. Però les restriccions normatives pròpies de la pandèmia van provocar canvis importants. El tancament d’algunes de les entrades d’accés al Pou Clar, la clausura de pàrquings… tot allò va causar molts inconvenients i problemes als veïns de les zones adjacents. 

Els usuaris clàssics del paratge tampoc han estat massa satisfets amb l’evolució de les situacions que han desembocat, de nou, en un tancament absolut i la prohibició del bany. El Pou Clar és, sens dubte, un pol d’atracció per a visitants ocasionals i turistes que arriben atrets pel seu poder de convocatòria. El seu ús ha anat massificant-se any darrere d’any.

Però, quin és el futur més adequat que podem donar-li a aquest paratge municipal protegit? Es pot cobrar una entrada d’accés? Cal aprofundir en les restriccions que ja s’han encetat? Fins i tot, cal anar més enllà amb les prohibicions? Totes aquestes qüestions seran objecte del pròxim debat que organitza Club Barcella, el fòrum d’intercanvi d’opinions que promou El Periòdic d’Ontinyent.