El gen Sarrió: d’Ontinyent al Valencia Basket

Un club local com l’Ontinyent CB mai podrà arribar al nivell d’infraestructura o economia d’un dels grans com el Valencia Basket. Això és una realitat. Però el que també és cert és que aquests humils clubs locals són imprescindibles per fer de base a joves jugadores i jugadors que el dia de demà puguen convertir-se en grans estreles del bàsquet. Un exemple d’açò és el cas de les germanes Sarrió Asensio.

Júlia (17 anys) i Neus (12 anys) van començar a jugar a bàsquet al Club Martínez Valls Bàsquet (ara reanomenat com a Ontinyent CB). Va ser en aquest club, a la capital de la Vall d’Albaida, on van tindre els seus primers contactes amb el baló de bàsquet, on van aprendre les normes del joc i la tècnica, on van assaborir les seues primeres victòries i on van conéixer també els aprenentatges que comporta una derrota.

No es pot obviar, tampoc, que el bàsquet és una cosa de família. “El nostre pare va jugar tota la vida en el Martínez Valls, però la nostra mare també havia jugat a bàsquet quan era una xiqueta”, expliquen les dues germanes. Així i tot, Júlia va començar amb el futbol. “No em va acabar d’agradar i com en el meu col·legi també feien bàsquet, vaig decidir provar”, admet. La major de les Sarrió va iniciar-se en l’esport de la cistella al voltant dels 8/9 anys, en canvi, Neus ho va tindre més clar i va ser una de les jugadores del Martínez Valls més joves, començant cap als 5 anys.

A Júlia li van oferir formar part del Valencia Basket quan era aleví, però va decidir finalitzar aquesta etapa a Ontinyent i marxar ja en infantil. Per la seua banda, Neus ho va fer aquesta recent temporada, encara com aleví. “Ha sigut un canvi important, el Valencia Basket és un club referent. És on totes i tots volem acabar jugant”. Fer aquest pas, apostar pel seu creixement com a esportistes, les ha donat ja les seues recompenses.

CAMPIONA D’ESPANYA
En els últims anys, Júlia aconseguia guanyar la primera Minicopa del Valencia Basket (2020) o ser campiona d’Espanya de Clubs (2022). Aquests dos triomfs els feia al costat de la seua companya i amiga, la també ontinyentina i formada al Martínez Valls, Abril Revert. També ha sumat un or al Campionat d’Espanya amb la Selecció Cadet de la Comunitat Valenciana (2022).

Però Neus no es queda arrere i en la seua primera temporada al club taronja, ha format part també de la Selecció Valenciana Aleví, amb la qual assolia, fa uns mesos, un bronze en el Campionat d’Espanya Minibasket.

Aquests són només els primers èxits d’una carrera esportiva, que tot sembla, només està començant. Potser Neus, per la seua joventut, encara no tinga eixa visió, però la seua germana té clar que el seu objectiu en un futur a curt termini és “poder jugar en un club en el lloc on estiga continuant els meus estudis” i és que Júlia comença aquest any un curs determinant, 2n de Batxillerat.

Des del club on les han vist créixer, l’Ontinyent Club de Bàsquet, es mostren “molt orgullosos de tots els triomfs que estan aconseguint Júlia i Neus. Són dues jugadores i persones excepcionals. Estarem sempre seguint la seua trajectòria i donant-les suport. Els seus assoliments ens donen les forces de continuar treballant pel bàsquet i els joves a la nostra ciutat”.