El jove empresari que guanya milions amb plaques de Spotify

Mentre els xiquets de la seua edat estaven jugant als videojocs, sense més pretensió que la de passar-ho bé, Xavier Caravaca, d’Atzeneta d’Albaida, absorbia com una esponja tots els coneixements que aquest camp lúdic obria davant ell. Aquesta actitud emprenedora era tan sols el primer pas que li ha portat a desenvolupar empreses innovadores, amb projecció de facturació de milions d’euros a mitjà termini i té tan sols 22 anys. La més coneguda és Transparent Gift, que comercialitza plaques personalitzades de metacrilat amb temes musicals a l’estil de la xarxa social Spotify i que preveu facturar 1,5 milions d’euros enguany i contempla ingressar fins a cinc milions d’euros els dos pròxims anys.

“Ser emprenedor va sorgir d’una forma natural. Als deu anys ja estava amb els videojocs en el meu
temps lliure i aprenia de les possibilitats d’internet en aquell moment. D’una forma inconscient i innocent em vaig endinsar en l’emprenedoria”, explica Xavier Caravaca.

Els seus primers negocis estaven relacionats amb aqueix món, ja que als tretze anys va crear un servidor de ‘Minecraft’, que va arribar a ser el més gran del món en parla hispana; més tard va desenvolupar dos webs de revenda de videojocs, per la qual cosa ha sigut el sector que l’ha impulsat a endinsar-se en els negocis.

Ja en aquells dies detectava una eina que li ha servit més tard: els influencers. “Si algú influent jugava a ‘Minecraft’ els seus seguidors eren potencials clients del meu servidor”. Un suport que també ha utilitzat en Transparent Gift, amb el matís que actualment les xarxes socials tenen encara
més presència en les nostres vides. “És una bona via d’atracció de gent i de negoci”, explica.

Una de les claus perquè el recurs dels influencers funcione, en opinió de Xavier Caravaca, és “tindre l’habilitat i el convenciment que el teu producte és bo, funciona i cobreix una necessitat en el mercat. Així que veure el que tens i saber que és bo és on radica la teua estratègia”.

Quant al secret de l’èxit d’aquest emprenedor, alumne de l’Escola d’Empresaris EDEM de València, ell mateix es defineix com a “ambiciós” i considera “imprescindible estar constantment actualitzat, estudiant, perquè si no vas cap avall”. A tot això suma “tindre uns objectius clars, això és el que t’espenta cap avant”.

En aquest sentit, la seua maquinària emprenedora no s’atura, perquè cada minut és fonamental. Ara està centrat en preparar la campanya de Nadal de Transparent Gift i per a això s’està desenvolupant una nova web, que inclourà més regals originals personalitzats. Al mateix temps obrin nous mercats.

I com diversificar és fonamental en els negocis per a Xavier Caravaca, entre les seues noves idees es troba una empresa d’ambientadors disruptius, originals. És només la punta de l’iceberg d’una
trajectòria que promet.