El Memorial Susana Balaguer canvia de lloc

L‘atzar va voler, que la música ontinyentina Susana Balaguer morira un 4 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer, víctima d’aquesta malaltia.
La seua mort, però, seria l’espurna que encendria la flama perquè un grup de persones creara un any després a Ontinyent una associació que vetlara per les necessitats de les persones malaltes de càncer.
Ja ha passat una dècada des que Susana Balaguer s’acomiadara per sempre, però el seu nom i el seu esperit de superació continua viu, en forma de memorial, que va nàixer per a mantindre encesa la flama del seu record. Amb el pas del temps es va convertir en un homenatge a totes aquelles persones que han partit, després de conviure amb el càncer, per a compartir el dol amb familiars i amics de forma col·lectiva i recordar la seua vida.
Per tots aquests motius, la primera dècada de la mort de Susana marcarà l’edició d’enguany de la jornada que porta el seu nom, que se celebrarà el 4 de febrer, a les 19.30 hores, finalment, en la Sala Gomis, en les proximitats del recinte firal. Així, la música en directe, que forma part d’aquest homenatge, enguany estarà interpretada per professors d’Ad Libitum, que van ser companys de l’ontinyentina.
Tampoc no faltarà la poesia, element que ha estat present des del naixement d’aquest homenatge.
Paraules, el poder evocador i catalitzador dels sentiments que desperta la música, els records i l’estima a les persones que han deixat una empremta especial recordaran Susana Balaguer, que se’n va anar amb el vent el 4 de febrer de 2013.