El Parc Científic Universitari podria ubicar-se en el Museu Tèxtil

Un dels grans projectes que han quedat pendents en els últims anys i que s’han vist afectats, primerament per la pandèmia i després per les eleccions en el rectorat de la Universitat de València, és el del Parc Científic que es pretén posar en marxa a Ontinyent. La idea inicial de la Universitat era crear un edifici nou dins del Campus d’Ontinyent per allotjar tant aquesta infraestructura com un viver d’empreses. Però això comportarà un temps per a crear les instal·lacions i materialitzar la iniciativa.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent es planteja una solució provisional fins que es puga construir l’ampliació del Campus d’Ontinyent. L’alternativa seria ubicar l’embrió del futur Parc Científic Universitari al Museu Tèxtil, concretament en el centre de formació que ha d’incorporar-se en la nova fase museística.

D’altra banda, Alcoi serà la seu del Parc Científic de les Comarques Centrals Valencianes. Així ho ha ratificat la Conselleria d’Universitats, Innovació, Ciència i Societat Digital que invertirà en 2023 un total de 250.000 euros a la ciutat del Serpis per materialitzar la iniciativa aquest mateix curs.