El Mercadona de Sant Josep tancarà per a la seua reconversió

Una modificació en el Pla General d’Ordenació Urbana referent al sòl urbà residencial possibilitarà la intervenció integral en el primer Mercadona que es va obrir a la ciutat en 1986, el que està situat en el barri de Sant Josep, als carrers José Simó i Furs. El canvi puntual en el PGOU allibera de la unitat d’execució que estava prevista “en resultar innecessària” i reconeix la realitat assentada de l’establiment comercial.

La modificació introdueix una ordenança particularitzada “que permet el manteniment de l’edificació comercial existent“, sense que s’haja de dur a terme un carrer previst que devia connectar José Simó i Dos de Maig, ja que “no es consideren rellevants, ja que els recorreguts urbans de trànsit tenen una resposta adequada”. Això sí, obliga a una connexió amb el carrer de Ricardo Martínez Llovet, “en la qual els itineraris per als vianants i escaleres tindran un ample mínim de 2,5 metres i es dotaran d’il·luminació adequada i absència de barreres físiques i visuals que condicionen la seguretat”.

Amb el futur urbanístic ja aclarit, el supermercat Mercadona ja pot actuar sobre l’establiment de Sant Josep, un dels pioners, ja que la seua construcció va significar l’inici de l’expansió de la cadena de Juan Roig a la província de València a mitjan anys vuitanta del segle passat.

Centre Eficient

Fonts municipals apunten al fet que l’objectiu de la marca, després de desbloquejar-se del marc legal urbanístic d’aquesta zona, és escometre una reforma integral de l’establiment. Per a això es tancaria i es durien a terme les obres de remodelació, encara que s’apunta que les mateixes podrien desenvolupar-se en un temps rècord, entre dos i tres mesos. Previsiblement, la reforma s’executaria aquest mateix any.

Mercadona té la intenció de transformar l’actual supermercat en un centre eficient, tal com ja ha obert les portes el nou establiment de la avinguda del Tèxtil. En aquest cas comptaria amb novetats en totes les seves seccions, amb un disseny renovat, amb nous colors i materials així com una aposta per espais més diàfans.