El monestir de Llutxent serà l’escenari dels premis Alfons Roig

El monestir del Corpus Christi de Llutxent acollirà l’edició 2020 dels premis Alfons Roig. Una recent visita conjunta del diputat de Cultura, Xavier Rius, i de la corporació municipal de Llutxent, encapçalada per l’alcaldessa Xaro Boscà, ha servit per a comprovar in situ la idoneïtat del monestir de Llutxent per a presentar la nova edició dels premis Alfons Roig que promou l’àrea de Cultura de la Diputació de València.

La nova edició 2020 aporta, com a novetat, la recuperació del premi a la trajectòria artística, així com una modalitat de concurs per concurrència competitiva que s’atorgarà al millor projecte artístic dels presentats enguany amb un import superior a edicions precedents.

Un jurat especialitzat es reunirà per a avaluar tots els projectes presentats al concurs d’enguany, entre els quals hi ha figures notòries i representants de les arts plàstiques. La deliberació del jurat tindrà lloc al llarg del mes d’octubre i la presentació dels guanyadors i posterior lliurament dels premis es concretarà a primeries de novembre en una gala que tindrà lloc al monestir de Llutxent, propietat de la corporació provincial.

Segons paraules del diputat de Cultura, Xavier Rius, “entenem la cultura com un fenomen ubic que amb una mica d’estímul pot germinar en qualsevol racó del nostre territori. Amb la presentació del premi Alfons Roig a Llutxent pretenem crear una experiència que conjugue art, patrimoni i territori”. Per a la gala de presentació del premi s’està treballant de manera conjunta amb la Facultat de Belles Arts de València, per tal de tindre una mostra representativa d’obres dels alumnes i la col·laboració de la delegació de Patrimoni de la Diputació. Aquesta mostra i la de premiats anteriors servirà d’acompanyament a l’acte de lliurament dels premis, que a més serà conduït per la periodista Amàlia Garrigós.