El mosquit tigre, les paneroles i els coloms preocupen els veïns d’Ontinyent

El mosquit tigre, un dels insectes que ha portat de cap a la població en els últims anys, es troba actualment controlat. “L’any passat sí que es va viure una situació molt més descontrolada que enguany, ja que s’ha redreçat gràcies a un major control i a la conscienciació dels ontinyentins a les seues cases”, manifesta José Alberto García, tècnic de l’empresa CTL, concessionària del control de plagues de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Per actuar contra el mosquit tigre, s’està portant a terme “un control setmanal mitjançant trampes i tractaments de larvicida en embornals i llocs públics on s’envasa aigua”. En total, hi ha 14 punts de control en tota la ciutat i cada setmana “es tracten uns embornals de forma que, a final de mes, tots els que hi ha a la ciutat estan revisats”. A més, “s’ha adoptat un canvi d’estratègia en el seu tractament”, manifesta el tècnic de CTL.

Abans què començara l’estiu, s’advertia també d’una possible plaga de paneroles a les ciutats. Però a hores d’ara, aquest insecte està també controlat. “Hi ha campanyes correctives i de control que es realitzen amb certa periodicitat. S’hi ha introduït una mesura innovadora com és “la pintura insecticida que té major efectivitat per la seua residualitat i que sols s’aplica en les zones de major infestació”.

Una de les plagues que en els últims temps més preocupa a l’Ajuntament d’Ontinyent són els coloms, pel que “el consistori està portant a terme una campanya setmanal per a tractar de controlar el nivell poblacional de coloms”. José Alberto Garcia explica que aquests ocells “són una plaga que transmet moltes malalties; deixa brutícia als carrers, façanes i cotxes; deteriora el mobiliari urbà i el patrimoni d’Ontinyent. Ara, aquesta situació s’ha aconseguit reconduir i controlar, tot i que els coloms preocupen en zones com el Barranquet, el parc Pere IV o el parc de Sant Rafel”.