fbpx

L’estacionament, l’assignatura pendent del Pou Clar

Com cada any, en arribar la temporada estival, l’aparcament irregular de cotxes s’evidència com el punt feble del Pou Clar. Els visitants no entenen de zones aptes i altres prohibides, pel que estacionen els seus vehicles allà on els ve de gust. És el taló d’Aquil·les d’un paratge natural que, malgrat les mesures restrictives aplicades enguany per l’Ajuntament d’Ontinyent, continua fent que parlar.

Aquest estiu està prohibida l’entrada de qualsevol aliment, així com de botelles de vidre al recinte de bany. Quan famílies de fora apleguen al Pou Clar amb ganes de passar un dia a l’aire lliure a cost zero, es troben amb els vigilants prohibint-los l’entrada amb les neveres, taules i cadires. “Aquesta mesura està funcionant molt bé, ja que provoca que vinguen menys turismes i, d’aquesta forma, s’evita la massificació. És cert que els caps de setmana estan molt concorreguts, però la pressió demogràfica respecte a l’any passat ha baixat considerablement”, explica la regidora de Medi Ambient, Patricia Folgueras.

La problemàtica de l’aparcament irregular “és el nostre repte. Treballarem per evitar que s’estacione mal. És un problema que se centra, principalment, en els caps de setmana. Aquests visitants no respecten els espais d’aparcament i la Guàrdia Civil i Policia Local fan el que poden. L’Ajuntament posa a disposició de la Benemèrita el servei de grua perquè lleven els obstacles de la via pública. Amb tot, els camins perimetrals del Pou Clar estan més tranquils que anys anteriors”, manifesta Folgueras.