El Museu del Tèxtil de la CV a Ontinyent supera les 3.000 visites al seu primer trimestre d’activitat

El Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana, amb seu a Ontinyent, va superar les 3.000 visites al seu primer trimestre d’activitat (de gener a març de 2023). És una de les dades més destacades de les que es van posar damunt la taula en la primera reunió de l’any del Patronat la Fundació del Museu del Tèxtil de la CV (FMTCV), que per primera volta en la seu d’Aitex a Alcoi. La sessió fou presidida per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i comptà amb la participació, entre d’altres, del president i el director general de Caixa Ontinyent, José Pla i Vicent Penadés; els regidors d’Ontinyent Óscar Borrell, Álex Borrell i Mercedes Pastor, i els dirigents empresarials com ara Pepe Serna i Rafa Lurbe, d’Ateval i Ateval-Vall d’Albaida; Javi Cabedo, de Coeval, a més del president i del gerent d’Aitex, León Grau i Vicent Blanes, respectivament.

En l’ordre del dia també van estar la proposta d’acord per a formar part de la Col·lecció Museogràfica de la Generalitat Valenciana i de l’Etnoxarxa de Museus Etnogràfics de la Diputació de València, així com l’examen i aprovació dels comptes anuals i la distribució dels 8.000 euros d’excedents en què es va tancar l’exercici, quantitat que es destinarà a compensar pèrdues d’exercicis anteriors. Cal recordar que la FMTCV compta amb un Pla de Sanejament per al període 2012-2026 mitjançant el qual s’estan amortitzant progressivament els deutes acumulats fins a l’any 2011.

El president de la FMTCV, Jorge Rodríguez, va donar compte als patrons de diverses gestions, com ara el contacte establert amb el museu de Lodz (Polònia), considerat el museu tèxtil més important d’Europa; va informar de la bona marxa de les obres de la II Fase del Museu del Tèxtil, que es preveu que acaben enguany; i també va donar compte als patrons de dues subvencions aconseguides de la Diputació de València, una de 500.000 euros per a les obres del Museu i altra de 40.000 euros per a despesa corrent.

Igualment, el Museu ve acollint distintes activitats culturals i socials, com ara el programa Museus en Família, que permet als més menuts conéixer l’activitat tèxtil; la presentació de llibres i l’homenatge a l’empresa José Niñerola, a qui se li han dedicat les places del complex museístic. El Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana està obert amb personal de la Fundació i de l’Ajuntament d’Ontinyent de dijous a diumenge, en horari de 9:30 a 13:30 hores.

Els patrons van destacar la bona gestió que s’està fent de la FMTCV, i van valorar com a “èxit” els primers mesos de funcionament de les visites al Museu, “que està convertint-se en un pol d’activitat cultural i de dinamització de la cultura del tèxtil”, concloïen.