El museu MAOVA d’Ontinyent acull una exposició sobre el paper de la dona en àrees rurals de Níger

El museu MAOVA d’Ontinyent acull des d’aquesta setmana l’exposició Històries de Resiliència de l’ONG ‘Infància sin Fronteras‘. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, el de Museus, Ferran Gandia, i Sergio Ramiro en representació de l’ONG han visitat la mostra, que consta de 16 panells fotogràfics sobre la feble situació de les dones en l’àrea rural de Níger a conseqüència de la falta d’accés als mitjans de producció perllongada i a unes inexistents polítiques de gènere.

Des de d”Infància Sin Fronteras’ s’està treballant en un projecte d’empoderament i desenvolupament rural que busca la millora de les capacitats econòmiques de les famílies d’aquestes dones amb l’objectiu de promoure un model de producció i de desenvolupament socioeconòmic sostenible i inclusiu. Històries de Resiliència, versa sobre la dona com a agent de canvi a Níger, on elles en primera persona ofereixen un testimoniatge directe de l’impacte que pot tindre sobre elles i les seues famílies aquest projecte, com veuen el seu futur i com els pot canviar les seues perspectives de vida.

Tant Àlex Borrell com Ferran Gandia animaven a visitar la mostra, que romandrà oberta al MAOVA fins al 29 de gener de dimarts a dissabte de 18:00 a 21:00 hores.