fbpx

El nou c/ Sant Antoni: plaça nova, un sol carril, arbrat i paviment mosaic

Categories Portada, premsavalenciana

El projecte bàsic per a reurbanitzar el carrer Sant Antoni ja està enllestit. El document recull les principals línies d’actuació que definiran com serà aquesta via principal del Poble Nou, que era originàriament el camí rural, que unia Gandia amb Castella.

L’actuació prioritza “reduir la circulació i estacionament dels vehicles privats, ja que es considera excessiva per a les característiques de la via”, expliquen des del consistori ontinyentí. Per això, el redisseny manté tan sols un dels accessos, baixant a la dreta, mentre que el vial suprimit, el de l’esquerra, servirà per a crear una nova plaça més àmplia i es mantindrà la font de valor històric, que és la que hi havia a Sant Domingo i data de 1893. En aquest sentit, “es llevaran les places d’aparcament existents, excepte aquelles que es reserven per a càrrega i descàrrega dels establiments”, afegeixen. Encapçalant el projecte bàsic està l’arquitecte Miguel del Rey Aynat, amb Antonio Gallud com a arquitecte col·laborador.

ES TANCA L’ACCÉS A LA CORONACIÓ
Pel que fa a la mobilitat, hi haurà un piló mòbil passada l’Ermiteta, per a tancar la connexió amb la plaça de la Coronació. Els vehicles que vulguen accedir-hi hauran de fer-ho per l’avinguda Almaig. Per tant, Sant Antoni tan sols servirà d’accés als carrers del Poble Nou. A més a més, l’opció escollida és realitzar una plataforma única, eliminant el desnivell entre voreres i calçada.

IMPORTÀNCIA DE LA VEGETACIÓ
En aquesta remodelació serà molt important la vegetació: es conservaran els arbres existents i s’ampliaran els seus escocells, “perquè puguen créixer en bones condicions”, detallen. A més a més, s’augmentarà la presència d’elements vegetals en el disseny de la plaça, utilitzant espècies autòctones. En conjunt, un carrer pensat per a passejar i conversar, adaptat en la mesura del que siga possible, amb un mobiliari que contempla bancs adaptats, que tinguen ombra en estiu i sol en hivern, i que estiguen alguns d’ells enfrontats per a propiciar la interacció i sociabilitat del veïnat. També està previst que aquests bancs estiguen distribuïts al llarg del carrer per a facilitar el descans a les persones majors.


PAVIMENT DE MOSAIC
Quant al paviment, es proposa “preservar l’empedrat en la mesura que siga possible, sempre que es garantisquen les condicions d’accessibilitat, tenint en compte a les persones amb mobilitat reduïda i valorant la possibilitat que només es conserve en una part”. Els recorreguts exclusius per als vianants tindran lloses de granit o calcària, de dimensions diferents, “en funció d’assenyalar determinats llocs singulars al llarg del carrer”, destacant aquells immobles de caràcter històric o patrimonial. Una tendència de mosaic que està aplicant-se en l’actualitat.

ES RESPECTARAN ELS ESPAIS PER A LA FESTA
A l’hora de dissenyar el nou carrer Sant Antoni, s’han tingut en compte els usos i activitats que tenen lloc en aquesta via. Així, es dotarà d’una presa de llum a l’altura del carrer Sant Ana. També es col·locaran ancoratges per a facilitar la instal·lació de les llums en els períodes festius i evitar així que es peguen als arbres, com es fa en l’actualitat.
D’altra banda, a l’hora d’escollir els paviments s’haurà de tindre present la celebració de les festes de Sant Antoni Abat i la instal·lació de diferents fogueres al llarg del carrer.

PROCÉS DE PARTICIPACIÓ
El treball és fruit “d’un procés de participació ciutadana i ara s’actuarà en la mateixa línia, ja que el pròxim dimecres, 24 de febrer, tindrà lloc una reunió participativa telemàtica, a les 19.30 hores, al voltant d’aquesta iniciativa. Hi participaran el Consell Veïnal, la Comissió de Patrimoni, el veïnat del Poble Nou i es passarà l’enllaç al veïnat interessat”, expliquen des de l’Ajuntament d’Ontinyent. Amb aquesta reunió es vol “validar aquest avantprojecte, perquè es done pas a un nou projecte d’execució i poder iniciar el procés de contractació”, afegeixen.

Està previst que les obres comencen en l’últim trimestre d’enguany, ja que es compta amb el pressupost perquè així siga.

error: