Cotoblau es converteix en la primera indústria tèxtil d’Espanya en aconseguir la certificació ISO 28000

L’empresa ontinyentina Cotoblau s’ha convertit en la primera indústria tèxtil d’Espanya en aconseguir la certificació ISO 28000 d’AENOR, de Sistemes de Gestió de Seguretat per a la Cadena de Subministrament. Un reconeixement que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destaca que “reivindica l’aposta per la innovació que van fent les empreses del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent amb el suport de l’Ajuntament, un camí que ha de seguir endavant per mantenir i crear ocupació a la ciutat. El suport a la indústria ha estat i seguirà sent un dels pilars del treball del Govern d’Ontinyent, i hui estem molt orgullosos de poder felicitar a una de les nostres empreses per ser pioners i convertir-se en referència en l’obtenció d’aquest certificat”, manifestava.

El CEO de Cotoblau, Càndid Penalba, posava en relleu que “enfront de un mercat asiàtic en el qual no podem competir en preus, el camí que hem de seguir per ser competitius i sobreviure és el de la innovació i la qualitat. Que els clients de tot el món que compren un producte del nostre Clúster Tèxtil Sanitari sàpien que estan comprant productes de qualitat i en totes les garanties”, assenyalava.

En l’acte de lliurament de la certificació també intervenia el director d’AENOR (entitat de certificació de sistemes de gestió, productes i serveis) a la Comunitat Valenciana, Salvador Ibáñez, qui també destacava el caràcter pioner de Cotoblau com a indústria tèxtil en l’obtenció d’aquesta certificació, que fins ara anaven obtenint empreses de transport i logística, i que des de 2007 aborda els possibles problemes de seguretat en totes les fases del procés de subministrament. L’objectiu és reduir els riscos per a les persones en totes les fases del procés de subministrament, analitzant aspectes financers, de fabricació, gestió de la informació i logística, emmagatzematge en trànsit o dipòsit de mercaderies; i permetent identificar amenaces com ara terrorisme, frau i pirateria; així com mitigar els efectes dels incidents de seguretat.