El nou curs acadèmic s’enceta amb vora 7.000 alumnes als centres d’Ontinyent

Més de 7.000 alumnes començaven aquest dilluns el curs escolar 2022/2023 a Ontinyent. 1000 alumnes d’educació infantil; 2100 de primària; 1900 d’ESO; 600 de batxillerat; prop de 400 al conservatori i altres 1.000 al Campus de la Universitat de València. A finals de setembre, a més, s’afegiran a aquests 7000 alumnes altres 1000 persones inscrites a l’Escola d’Adults. Així ho ha anunciat el regidor d’Esports durant una visita al CEIP Martínez Valls junt amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el director del centre, Rafa Alonso; i la presidenta de l’AMPA, María Pindado.

Aquest centre està sent objecte d’una de les obres més destacades del pla ‘Edificant’, que finança la Conselleria d’Educació i gestiona i executa l’Ajuntament d’Ontinyent, amb una inversió de quasi 2,1 milions d’euros que contempla la construcció de nova planta d’un gimnàs amb vestidors i magatzems, així com intervencions als dos edificis originals del centre, datats en 1985.

Jorge Rodríguez ha destacat en la visita “la bona noticia que suposa iniciar el curs amb normalitat i sense restriccions per covid, en aquest cas en estes aules provisionals que ens permeten continuar la docència mentre s’executen estes obres tan importants per al centre”. Cal recordar que les aules prefabricades seran emprades per l’alumnat del Martínez Valls durant el present curs, pasant a ser emprades en el curs 2023/24 per l’alumnat del col·legi Vicente Gironés, mentre s’executen les obres del pla ‘Edificant’ corresponent al mateix. L’alcalde també feia alusió a les obres dins del mateix pla que s’estan executant al CEIP Bonavista, on s’inverteixen altres més de 2 milions d’euros.

Per la seua part, el titular d’Educació ha posat l’accent en què és “molt significatiu” poder començar el curs “oferint un ventall formatiu tan ample com el que tenim a Ontinyent, des d’educació de zero a tres anys fins a postgrau universitari. Falta algun mestre que queda per incorporar arribarà aquesta setmana, però podem dir que tenim tots els centres a ple rendiment i tot ha començat amb normalitat i sense cap classe de problema”.