fbpx

Bocairent inicia el curs escolar amb noves infraestructures

L’inici del curs 2022/2023 està marcat per l’ús de les instal·lacions construïdes en dos dels centres escolars de Bocairent: el CEIP Lluís Vives i l’escoleta infantil. En el primer cas, es tracta d’una de les fases del Pla Edificant que preveu la reforma i ampliació integral de l’escola, per import de 4.350.058,75 euros finançats per la Generalitat. En concret, les infraestructures que han entrat en funcionament són: els edificis que s’han construït per a l’aulari d’infantil i el menjador, i l’espai destinat al pati de l’alumnat de 3, 4 i 5 anys.

En paral·lel, l’Ajuntament de Bocairent ha instal·lat mòduls prefabricats dins del nou recinte del carrer dels Clots per reubicar l’alumnat de primària i, així, poder començar la segona fase del Pla Edificant, que preveu la rehabilitació integral de l’actual edifici del CEIP Lluís Vives, situat al carrer José Puig. “Volem que les obres continuen avançant i que, una vegada estiga acabada la primera part, comence la segona de forma immediata”, indica Vanesa Doménech.

En aquest sentit, la regidora d’Educació explica que “davant la impossibilitat de la Conselleria de proveir les aules prefabricades necessàries per a la segona fase del projecte, el consistori va prendre la iniciativa de fer un procediment d’urgència per a contractar-les al juliol i habilitar-les a l’agost”. “Ha sigut un esforç importantíssim per a l’Ajuntament i en una època complicada com la de vacances, però era necessari per a no parar les obres”, diu Doménech.

Quant a l’Escola Infantil Municipal, cal assenyalar que el curs 2022/2023 està marcat per l’entrada en funcionament d‘un nou mòdul de 47 m² útils adherits a l’edifici ja existent. D’aquesta manera, s’ha aconseguit una altra aula, s’ha generat un pati interior i s’ha reconfigurat l’espai destinat a menjador. Segons conta la responsable municipal d’Educació, “la finalitat de l’actuació era garantir la matrícula a totes les famílies interessades, ja que així passem de 44 a 56 places autoritzades”.

A més, Vanesa Doménech destaca el volum de la inversió, amb un cost de 98.000 euros, dels quals 50.000 provenen de la Diputació de València i la part restant del consistori. Igualment, informa que la Regidoria d’Educació ha destinat 17.333,25 euros per a millores d’accessibilitat i 24.239,15 euros per al sistema antiincendis del centre. “Aquestes inversions en l’Escola Infantil i les del CEIP Lluís Vives demostren el treball continuat de l’equip de govern municipal per a millorar les infraestructures educatives de Bocairent”, conclou l’edil.