El nou hospital tindrà dues sales de part humanitzat

Qui més, qui menys, tot el món a Ontinyent coneix a alguna dona que haja decidit anar-se’n a l’Hospital Verge dels Lliris a donar a llum. Marxen a Alcoi atretes per la sala de part humanitzat d’aquest centre sanitari i la seua “famosa” banyera. Però això deixarà de ser necessari amb el nou Hospital General d’Ontinyent, ja que segons s’extrau del pla funcional, actualitzat aquest mateix mes de juny, s’inclourà dues sales de naixement amb ambients diferents, amb l’objectiu d’oferir “a les dones l’opció de triar com volen que siga el seu propi part”.

Sens dubte un avanç substancial pel que fa als drets de les dones gestants i a la lluita contra la violència obstetrícia. La unitat comptarà amb dues sales. La primera d’elles és descrita com un espai còmode amb un sofà per a la dilatació i espera. Aquesta sala inclourà un balancí, que amb el seu balanceig pot proporcionar alleujament durant les contraccions; pilotes elàstiques; coixins per a afavorir algunes postures; una banyera de parts, amb escala d’accés i lianes que ajuden a l’embarassada. A més, en la zona del llit de parts hi haurà un espai per al reconeixement pediàtric.

La segona sala, comptarà amb un espai per a treballar el part vertical, amb materials i ambientacions específiques com a lianes per a penjar del sostre, “en les quals la dona a vegades troba alleujament en subjectar-se en elles durant la contracció”; un seient per al part vertical i pilotes de dilatació.
Entre totes dues sales s’habilitarà una zona intermèdia amb un sofà, que exercirà de zona d’estar i espera, perquè tant la dona com la seua parella puguen estar còmodes.

D’aquest pla funcional s’extrau altres aspectes de com serà el futur Hospital General d’Ontinyent. Entre ells, destaca la Unitat de Cures Intensives. Si en el seu moment es va arribar a parlar de sis llits, ara es confirma que seran quatre més altre en una habitació per a aïllats. De l’anunciada unitat de dany cerebral, aquesta inclourà un gimnàs, un despatx de logopeda, un altre de neuropsicologia o sales de recuperació activa, teràpia ocupacional o treball grupal, entre altres. Un altre punt a destacar, és la unitat de salut mental, que estarà composta d’un total de quatre consultes, a més d’un equip d’administració i una sala d’espera.

Diferents espais, que ens fan albirar una mica més, com serà el nou hospital de referència comarcal.