El renovat pavelló batejat com a ‘Europa’ s’estrenarà el dissabte amb les 12 hores esportives

L’Ajuntament d’Ontinyent inaugura aquest dissabte les obres de millora de l’eficiència energètica realitzades al pavelló vell del Poliesportiu, amb una jornada de 12 hores esportives a la que participaran els clubs que més utilitzen la instal·lació. Es tracta d’una intervenció finançada amb prop de 330.000 euros del programa de fons europeus FEDER-EDUSI que hi ha inclòs el canvi de sostre, finestres i lluminàries de la instal·lació, així com el condicionament de diverses sales d’aquesta infraestructura esportiva que també estrenarà nom: ‘Pavelló Europa’.

En aquest sentit, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, anunciava que el pavelló passarà a dir-se ‘Pavelló Europa’ “com a un gest cap a la procedència de l’ajuda rebuda per fer la reforma”, que ha estat finançat pels fons europeus. “De vegades sembla que la Unió Europea és una institució llunyana i aliena, però està ben a prop i la seua ajuda es concreta en elements tangibles com aquest”, assenyalava. A més, posava en relleu que l’actuació compleix amb diversos dels objectius temàtics del programa FEDER-EDUSI, com són la millora de l’eficiència energètica, el servei que es presta i la qualitat de vida de la ciutadania.

Pel que fa al regidor d’Esports, Óscar Borrell detallava que la reforma realitzada hi ha inclòs la substitució del sostre per eliminar l’amiant i, juntament amb el canvi de portes i finestres, millorar el confort tèrmic de la instal·lació. Dins la mateixa línia d’estalvi i millora energètica s’ha reformat la instal·lació elèctrica de baixa tensió de l’edifici, substituint 18 lluminàries de vapor de sodi per altres LED, i instal·lant un sistema de control remot amb regulació dels nivells d’enllumenat indicats a la normativa UNE per a entrenament i competició.

Millora del gimnàs i el bar

A més a més, s’ha aprofitat per a millorar l’estat de les diferents sales del pavelló com la del gimnàs, karate, judo o el bar, situat en la part de l’edifici que dona a la piscina d’estiu. Borrell explicava que amb les millores s’ha aconseguit entre altres coses que el recinte siga apte per a la realització de partits federats de voleibol. Serà el club de voleibol VAO Ontinyent, qui obrirà les activitats de les 12 hores esportives.