La solidaritat de la Vall d’Albaida en xifres: cinc tràilers amb més d’un centenar de palets

La massiva resposta de la ciutadania d’Ontinyent i poblacions de la comarca va desbordar totes les previsions possibles i finalment han fet falta 5 tràilers per a transportar tot el material humanitari a Ucraïna.

A principis d’aquesta setmana, eixien els dos primers tràilers direcció València. Concretament, el dimecres arribaven dos d’aquests vehicles a Fira de València amb 46 palets. Mentre que el dijous es carregaven dos més per a dirigir-se cap a la capital aquest divendres.

S’espera que el dilluns es carregue l’últim i partisca el dimarts, amb una capacitat de 27 plataformes de càrrega. En total, s’han emmagatzemat més d’un centenar de tarimes per a facilitar la seua logística una vegada arriben al pavelló de la capital.

És la mostra de la solidaritat de tota una comarca que es va bolcar des d’un primer moment en la recol·lecta d’ajuda humanitària. Només el cap de setmana passat, 150 voluntaris i voluntàries es van disposar a classificar tot el material que anava arribant a la Sala Gomis en forma de caixes.

Segons ha explicat a aquest periòdic, José Vicent Nadal, un dels organitzadors de la recollida, el primer material que es va enviar va ser sobretot roba i medicaments. “Es va deixar en la part de baix els productes d’alimentació, que són els de major urgència, i en la part de dalt la roba d’abrigar per ser més lleugera i fàcil de transportar”, sosté.

En el segon camió es va remetre principalment medicaments i productes d’higiene. No obstant això, en tots els casos, les caixes han estat precintades i etiquetades amb imatges identificadores dels productes que hi ha en el seu interior i amb textos en anglés i castellà.

Ara, la Generalitat en coordinació amb el govern ucraïnés i polonés facilitarà tota l’ajuda humanitària a través d’un comboi que es trametrà pels corredors verds, i el material serà distribuït pel mateix executiu ucraïnés.