El passaport COVID entrarà en vigor abans del Bou si la justícia ho avala

Pocs dies abans de celebrar-se una de les cites més importants pel que fa a les festivitats d’Ontinyent, el ‘Bou en Corda’, totes les mirades estan posades en l’evolució de la pandèmia i l’entrada de futures mesures restrictives. No obstant això, aquest migdia el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que no aplicarà restriccions de moment, però sí el passaport COVID en l’hostaleria i l’oci, sempre que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ho avale. Una vegada autoritzada la mesura, entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació fins als 30 dies posterior. Segons han explicat des del Consell, la idea inicial és que aquesta es pose en marxa a partir del 3 de desembre.

Si el TSJCV autoritza finalment la sol·licitud del Consell, el passaport COVID o certificat de vacunació se sol·licitarà en establiments d’hostaleria i restauració amb un aforament major de 50 persones, locals d’oci i entreteniment, espais dedicats a activitats recreatives i d’atzar amb servici de restauració com casinos o bingos, així com per a les visites a residències públiques i privades i centres hospitalaris. Tanmateix, també s’exigirà en esdeveniments musicals, tant a espais tancats com a l’aire lliure, sempre que no siga factible utilitzar la mascareta en tot moment. Un punt que obri dubtes sobre si aquesta mesura podria afectar els tres espais oberts on es concentra l’activitat musical del Bou.

Tot i això, també es podrà accedir a aquests espais amb un PCR negativa en les últimes 72 hores o un test d’antígens en les últimes 48 hores, així com un diagnòstic de superació de la malaltia en els últims sis mesos. Pel que fa a les persones amb passaport COVID, hauran de presentar el certificat en paper o al mòbil junt amb el DNI.