Ontinyent posa a disposició dos habitatges per a víctimes de violència masclista

En les pròximes setmanes Ontinyent tindrà dos habitatges per acollir a dones víctimes de violència de gènere, així com per als seus fills i filles. Una iniciativa pionera a l’àmbit municipal de la Comunitat Valenciana, com ha destacat la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, que juntament amb l’alcalde Jorge Rodríguez, ha presentat aquesta iniciativa. Concretament es posaran a disposició dos habitatges. Un d’emergència 24 hores per a cobrir en qualsevol moment del dia les necessitats urgents de les dones que sofreixen aquesta violència, mentre que l’altre serà de mitja estança i viuran de manera permanent durant sis mesos. La iniciativa va nàixer l’any 2020 a través d’una de les propostes més votades del programa municipal ‘Ontinyent Participa’.

Els habitatges són municipals i compten amb un pressupost de 48.000 euros que han estat destinats per a rehabilitar-los i adaptar-los amb mobiliari per cobrir totes les necessitats bàsiques. Així mateix, una comissió formada per tècnics serà l’encarregada de valorar les potencials víctimes de violència masclista que passaran a formar part del recurs de mitja estança.

Segons ha explicat Enguix, en l’apartament d’estança temporal podran arribar a viure fins a tres famílies, segons el nombre de membres d’aquestes. Pel que fa al domicili d’emergència s’espera que puga acollir fins a un màxim de tres dones. “Estem valorant si les dones poden estar allí quinze dies, que és el temps que tarda moltes vegades a eixir un judici, i en algunes ocasions, quan el grau de perillositat es troba un nivell mitjà el jutge sol adjudicar la llar a la dona”, ha expressat la regidora d’Igualtat. Tot seguit ha afegit: “A més aquests quinze dies es donen temps suficient per a una valoració del cas i decidir si la víctima necessita un habitatge de mig termini”.

D’altra banda, també s’ha presentat el nou recurs digital d’atenció a les víctimes que es trobarà en la mateixa aplicació de l’ajuntament. Aquest comptarà amb tots els telèfons d’atenció i informació per a dones víctimes de violència masclista en l’àmbit estatal, autonòmic i local, a més dels serveis que disposa l’Ajuntament per fer front. “També està dirigit als professionals que atenen aquestes dones, que, amb un sol recurs, podran tindre tota la informació necessària per a la seua atenció”, hi ha matisat.

En segon lloc, també ha intervingut Jorge Rodríguez, que ha convidat en aquest 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, a tota la ciutadania d’Ontinyent a participar en els actes que s’han programat. La lectura del manifest aquesta vesprada a les 19:00 hores en la Plaça Major i la manifestació del diumenge a les 12:00 hores des del Parc de Vicent Andrés Estellés. Tanmateix, ha posat de relleu que en la lluita contra la violència de gènere “és essencial reivindicar, perquè no hi ha cap dret que s’haja aconseguit sense reivindicacions. Però també és important treballar, i per això presentem un recurs que farà que estes dones en especial situació de vulnerabilitat tinguen on estar i trobar-se protegides”