Les agressions sexuals pugen un 40% a Ontinyent

Les agressions sexuals pugen a la ciutat d’Ontinyent, si en els primers nous mesos de 2020 eren 5, en 2021 ja s’han comptabilitzat set, un 40% més que l’any 2020, segons el balanç de criminalitat que realitza el Ministeri del Interior. D’aquests set delictes, dos corresponen a agressions sexuals amb penetració, mentre que les altres cinc estarien catalogades com “resta de delictes contra la llibertat i intimitat sexual. No obstant això, aquestes agressions sols corresponen a les que han sigut denunciades, i per això la xifra real de delictes sexuals podria ser superior. Tanmateix, aquesta xifra no sols augmenta a Ontinyent, sinó que les agressions sexuals amb penetració han augmentat també en la resta d’Espanya, passant de 1.405 a 1.601.

Ontinyent es mobilitza contra la violència de gènere

Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent es porta anys treballant, de manera transversal i en col·laboració amb altres àrees, per erradicar aquesta violència masclista. En aquest sentit i per commemorar el 25-N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, aquesta vesprada tindrà lloc a les 19:00 hores, a la Plaça Major, la lectura d’un manifest per part de diferents membres i representants del Consell de les Dones d’Ontinyent. A més, el diumenge 28 de novembre a les 12:00 hores se celebrarà una manifestació contra la violència de gènere i en defensa dels drets de les dones. La mobilització tindrà com a punt d’encontre i de partida el Parc de Vicent Andrés Estellés.

La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, feia una crida a la ciutadania “a sumar-se als actes públics que tindran lloc aquesta setmana, amb els quals volem promoure el dret de les dones a viure en una societat lliure de violència cap a elles, un objectiu que malauradament requereix que continuem augmentant els esforços en aquesta matèria”, assenyalava.

Tanmateix, aquest dijous l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la regidora d’Igualtat, participaran en una roda de premsa de presentació als mitjans de comunicació de diversos recursos d’atenció a les dones, entre els quals es troba un nou apartat dins l’APP municipal per facilitar l’accés als diferents serveis d’atenció a les víctimes de la violència de gènere.