El Periòdic d’Ontinyent mostra tot el seu suport a les periodistes d’À Punt agredides a Almassora

L’Associació de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (AmdComVal) vol mostrar tot el seu suport a les dos companyes d’À Punt que aquest dimecres van ser agredides a Almassora mentre complien amb la seua obligació i informaven des del carrer de la mort d’un home enganxat per un bou durant les festes del Roser.

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i la Direcció General de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació han emés un comunicat fet públic aquest mateix matí en el qual «condemnen amb fermesa l’agressió que varen patir ahir les professionals d’À Punt Mèdia Nereida Sarrión i Clara Sanjuán, periodista i càmera dels nostres serveis informatius».

El comunicat explica que «les professionals d’À Punt complien el seu treball informant en directe des d’Almassora de la mort d’un home per l’envestida d’un bou quan van ser increpades i insultades per un grup de persones que també van tirar a terra una part de l’equip tècnic d’À Punt».

À Punt assenyala que «els fets constitueixen un atac a la llibertat d’informació i un intent d’intimidar els professionals dels mitjans públics valencians a l’hora d’abordar determinades qüestions que susciten un gran debat en la societat valenciana».

“Els nostres mitjans informen amb veracitat i rigor de l’actualitat de la Comunitat Valenciana, buscant sempre el necessari contrast de parers i el debat constructiu”, han declarat.

“Manifestem el nostre suport i agraïment a les professionals agredides i reiterem la nostra voluntat de no defallir en la defensa dels valors democràtics d’À Punt Mèdia”, conclou el comunicat.

L’AmdComVal, com a veu dels mitjans valencians de comunicació i dels professionals del periodisme que hi treballen a la nostra Comunitat, vol mostrar tot el seu suport a les dos companyes agredides i al mitjà per al qual treballen, i també vol reafirmar el més ferm rebuig a qualsevol classe de violència contra els professionals dels mitjans de comunicació. No caben excuses que justifiquen cap mena d’agressió o assetjament a les persones treballadores i professionals que compleixen amb la seua labor d’informar la ciutadania. Diguem ‘No a la violència contra els professionals dels mitjans de comunicació’.