El personal educatiu haurà de vacunar-se a Xàtiva

Segons el Pla de vacunació per als docents i personal dels centres educatius, els treballadors d’aquest àmbit d’Ontinyent i de tota la Vall d’Albaida hauran de desplaçar-se fins a Xàtiva, on s’ha establert el punt de vacunació. Una situació que està despertant descontent, pel fet que Ontinyent no s’haja contemplat com un dels municipis amb punt de vacunació.

En aquest sentit, el grup de La Vall Ens Uneix a la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida demanarà aquesta vesprada el suport de l’ens comarcal a la reclamació d’Ontinyent d’un punt de vacunació per al professorat i personal dels centres educatius a la ciutat, punt que no ha estat inclòs en la planificació anunciada pel Govern Valencià.

La portaveu de la formació comarcalista, Natàlia Enguix, destacava que “el mapa de vacunació per a professorat i personal dels centres deixa sense punt de referència propi no sols La Vall d’Albaida, sinó també altres comarques d’interior, cosa que deixa en molt mal lloc les polítiques autonòmiques contra el despoblament de les que ha vingut parlant la Generalitat Valenciana”, assenyalava.

Enguix afegia que “les conselleries de Sanitat i Educació han de tenir en compte que quasi la meitat de l’activitat docent de La Vall d’Albaida es concentra a Ontinyent, una ciutat amb més habitants que altres capitals de comarca que sí que compten amb un d’aquests punts. A més a més, l’Ajuntament ha oferit reiteradament a la Conselleria qualsevol espai municipal per al desenvolupament de la vacunació contra la covid-19, raó per la qual no entenem en absolut els criteris que han seguit”, manifestava.

Per tot açò, La Vall Ens Uneix portarà a la Junta de Govern de la Mancomunitat d’aquest dimecres la petició de suport d’aquesta entitat comarcal, que agrupa als 34 municipis de La Vall d’Albaida, de manifestar la seua disconformitat amb aquesta mesura i transmetre a les autoritats el malestar de la comunitat educativa de la Vall d’Albaida, tot demanant tant a la Conselleria de Sanitat com a la Conselleria d’Educació que es replantegen la decisió presa i s’incloga com a punt de referència per a la vacunació del professorat de la Vall d’Albaida la seua capital, Ontinyent.

Està previst que la vacunació al personal docent i no docent es duga a terme entre els dies 15, 16, 17, 18, 26 i 27 de març.

A més a més, aquesta vesprada el Consell Escolar Municipal d’Ontinyent ha acordat reclamar formalment a la Generalitat Valenciana un punt de vacunació de professorat i personal treballador dels centres educatius, després que aquesta no haja estat inclosa al llistat fet públic per l’administració autonòmica. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, replegava i compartia les mostres de malestar de la comunitat educativa per aquesta decisió, i convocava la reunió del Consell Escolar amb caràcter urgent i extraordinari per tractar aquesta qüestió i acordar el contingut d’una reclamació formal a l’administració autonòmica demanant una rectificació.

Per altra banda, des de l’Ajuntament també s’ha demanat a la Conselleria de Sanitat la vacunació “immediata” del personal del servei d’ajuda a domicili, una petició que també ha estat efectuada per les associacions locals AMCO i AFAO, que presten aquest servei a la ciutadania, i que encara no tenen data per la primera dosi.

Des del govern ontinyentí es destaca que “és molt bona notícia que els usuaris i personal del Centre de Dia i Centre Ocupacional estiguen ja vacunats o que estiga vacunant-se altres col·lectius professionals, però demanem el mateix per “al personal de servei d’ajuda a domicili, que diàriament visita els domicilis de persones en situació de dependència, i que suposa un sector professional que té un contacte directe amb persones de risc i, igual que el personal sanitari està en primera línia de batalla des de l’esclat de la pandèmia”, manifestaven.